21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecial3 avantaje si 3 dezavantaje ale jocurilor video

3 avantaje si 3 dezavantaje ale jocurilor video

Jocurile video sunt varianta virtuală a jocurilor de societate. Cine nu îşi aduce aminte de Super Mario sau PacMan? Fiecare dintre noi s-a relaxat mai mult decât o dată la un joc video. Astăzi, aceste jocuri au o grafică complexă, internetul fiind un suport care le permite milioanelor de jucători să se conecteze în timp real în mediul online. De asemenea, aceste jocuri au în spate poveşti foarte captivante. Însă, ele au avantaje dar şi dezavantaje pentru jucători.

1. Dezvoltă anumite competenţe

Anumite jocuri video pot stimula şi dezvolta o gândire strategică prin diferite elemente. De la cele mai simple jocuri virtuale ştiute de toată lumea precum sudoku, şah sau puzzle până la jocuri legendare care au făcut furori, ne putem antrena anumite abilităţi de strategie şi logică. De asemenea, în cazul jocurilor cu consolă Wii sau Kinect, ne putem antrena chiar şi reflexele.

2. Pot da dependenţă

Sunt anumite jocuri video, în special cele cu mai mulţi jucători care ne pot ţintui pe scaun ore întregi. Deşi suntem conectaţi cu oameni care au aceleaşi interese ca şi noi, astfel de jocuri pot fi foarte periculoase atât pentru sănătatea noastră fizică, cât şi pentru cea psihică. Important este să ştim să ne impunem anumite limite pentru a nu cădea în capcana dependenţei.

3. Liant social

Jocurile video pot fi un bun liant social. Acestea sunt distractive şi pot reprezenta o modalitate interactivă de a ne petrece timpul cu prietenii. Sunt jocuri în mediul online prin care putem cunoaşte oameni noi şi putem socializa.

4. Pierdere de timp

Trebuie să recunoaştem că timpul este preţios şi trebuie folosit la maxima lui utilitate. Jocurile video deşi dezvoltă anumite capacităţi , nu sunt cea mai bună formă de a ne fructifica timpul.

5. Reduce stresul

Jocurile video pot reduce stresul deoarece ne canalizăm mai uşor frustrările şi stările irascibile prin această metodă. De asemenea, jocurile video ne ţin creierul activ şi atent, astfel că nu ne mai gândim la toate lucrurile care ne deranjează.

6. Pot cauza anumite probleme

Orele prelungite în faţa calculatorului sau a televizorului ne pot afecta prin stări de oboseală, dureri de spate sau de ochi. Tocmai din această cauză, trebuie să ne petrecem timpul în faţa calculatorului într-un mod echilibrat.

Cele mai citite

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă