14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCinci idei de petrecere a timpului liber în Bucureşti

Cinci idei de petrecere a timpului liber în Bucureşti

Vara aceasta, Bucureştiul nu ar trebui să se transforme într-un oraş aglomerat, cu oameni mereu grăbiţi şi multă căldură. Dimpotrivă, există nenumărate locuri şi lucruri de care ne putem bucura. Expoziții, concerte, evenimente culturale, terase cu design inovativ – toate sunt elemente ale unui București mai frumos în timpul verii, pe care suntem invitați să îl descoperim.

 Iată câteva idei de petrecere a timpului liber în Bucureşti, pentru o vară mai frumoasă:

  1. Mergi la Simfoniile de vară

Chiar la kilometrul 0 al Bucureştiului, ai posibilitatea să asculţi în aer liber concerte minunate, de la muzică clasică, până la genuri tradiționale, în Parcul Colţea. „Simfonii de vară” este un eveniment aflat deja la mai multe ediţii, care și-a propus să aducă muzica mai aproape de bucureșteni, într-un mod cât mai relaxat!

  1. Plimbă-te mai mult!

Pentru asta, poţi să îţi cumperi bicicletă, role sau chiar o trotinetă! Aceasta din urmă este o variantă extrem de distractivă pentru serile în care vrei să faci puţină mişcare şi, de ce nu, să descoperi străzi noi din Bucureşti. În acest sens, merită să mergi să vezi câteva modele de trotinetă, să le încerci și, de ce nu, să pleci cu una înapoi spre casă! Cea mai apropiată locație de centrul orașului este biciclop.eu, aici poți să găsești diverse modele, pentru orice gust și buzunar.

  1. Descoperă case neştiute

Fă un test: câte dintre casele cu poveste din Bucureşti îţi sunt cunoscute? S-ar putea ca despre multe dintre ele să fi auzit deja, însă nu ştii exact unde se află, ce povești ascund și ce după concept arhitectural  sunt construite. Poți găsi, spre exemplu, casa celebrei Coana Mița (în zona Pieței Amzei), poți descoperi minunate case în stiluri neo-românești (în zona Romană, spre exemplu) sau poți afla care sunt casele în care au trăit marii români pe care i-ai studiat la școală. Cumpără-ţi un ghid turistic al oraşului şi propune-ţi să descoperi, precum un turist, toate locurile pe care nu le cunoşteai despre capitala României.

  1. Mergi la terase puţin aglomerate

Dacă cele pe care le frecventează toată lumea nu mai reprezintă o atracţie pentru tine, încearcă să găseşti şi în cartiere care nu sunt chiar în centrul oraşului câteva locuri cheie. Poți merge la terasa în care se joacă board-games, în restaurante cu specific românesc ori în ceainerii izolate, să stai sub umbra unui tei.

  1. Fii la curent cu expoziţiile

Deşi pe timp de vară multe instituţii iau o pauză de la organizarea evenimentelor culturale, ai şanse să găseşti expoziţii temporare cu adevărat fascinante. Când ai timp, fă un traseu virtual al tuturor galeriilor şi muzeelor pe care vrei să le vizitezi şi află la ce expoziţii și evenimente poți merge. Nu uita să bifezi MNAR, MNAC, Muzeul Național Grigore Antipa sau Palatul Șuțu, unde vei găsi o colecție valoroasă de la începuturile fotografiei românești. 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă