22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecial5 locuri din Europa pe care nu trebuie să le ratezi în...

5 locuri din Europa pe care nu trebuie să le ratezi în această toamnă

Dacă n-ai apucat să îți iei concediu în această vară, există o mulțime de orașe în Europa care sunt pur și simplu spectaculoase în anotimpul strugurilor și al frunzelor căzute. La final de septembrie, în multe zone din țări precum Germania, Ungaria, Elveția, Marea Britanie sau Italia se desfășoară festivaluri și evenimente culturale fabuloase, fiecare loc având o poveste care merită spusă. Pe site-ul hotelscan.com am găsit zeci de hoteluri și peisaje idilice ideale pentru un concediu la început de octombrie.

Londonderry (Irlanda)

Chiar dacă probabil nu ați auzit de acest loc, este unul dintre cele mai nordice orașe din Irlanda de Nord, localizat foarte aproape de Oceanul Atlantic. Dacă îți plac filmele horror și ești fan al festivalurilor tematice, aici are loc cel mai mare festival dedicat Halloweenului, recunoscut atât în Europa cât și în lume. În plus, dacă nu ajungi acolo în perioada respectivei sărbători, ai parte în fiecare week-end de spectacole de circ cu artiști exclusivi din Irlanda, artificii și te poți bucura de cele mai inovative sculpturi în Dovleac.  Ca fapt divers, Londonderry este locul unde a început tradiția emblematică de sculptat dovlecii cu diferite forme umanoide.

Pe site-ul hotelscan am găsit ca și recomandare hotelul Clarence House. Dacă tot ajungi aici toamna e bine să știi că acest hotel cu alură gotică în stil victorian e exact ceea ce ai nevoie. Are trei nivele, este construit integral din caramida londoneză și se află la câțiva kilometri de Oceanul Atlantic.

Perugia (Italia)

Acest orășel din Italia are un festival care-l face să fie cel mai dulce loc din Europa – Festivalul Ciocolatei. În luna octombrie, capitala regiunii Umbria din Italia, găzduiește un eveniment preferat de gurmanzii din toată lumea. Se organizează concursuri de fabricat ciocolata, workshop-uri de aranjat formele de ciocolată și, cel mai interesant lucru este că poți încerc sute de sortimente de ciocolată cu diferite arome și compoziții: alune, migdale, vișine, struguri, stafide, curmale și lista continuă.

Pe site-ul hotelscan am găsit ca și recomandare Hotel Perusia. Cu un design de tip neo-clasic, o combinație de cărămidă, oțel și sticlă și poziționat într-o zonă cu străduțe pitorești, hotelul Perusia e cea mai bună alegere din zonă.

Budapesta (Ungaria)

Capitala Ungariei are o agendă cultură bogată  la început de toamnă. În această perioadă, spectacolele și evenimentele combină într-un sincronism perfect muzica de stradă, piesele de teatru, tot felul de târguri gastronomice și alte show-uri urbane. Cele mai importante evenimente în Budapesta din timpul toamnei sunt: Festivalul Internațional de Vinuri, Festivalul Național de Palincă și Cârnați, Festivalul Internațional de Brânzeturi și Festivalul de Artă Contemporană.

Pe site-ul hotelscan am găsit ca și recomandare Hotelul Corinthia. Cu o arhitectură ce te trimite cu gândul la perioada Imperiului Austro-Ungar cu prinți și prințese, la câteva străduțe de malul Dunării și cu o panoramă spectaculoasă, Hotelul Corinthia este cea mai bună recomandare.

St. Moritz, Engadine (Elveția)

Elveția, o adevărată nestemată a Europei, are peisaje stupefiante la început toamnă, când culorile amestecului de conifere se completează cu vârfurile semețe ale Alpilor și cu albastrul cerului. Zonă Engadine este înconjurată de munți, iar St. Moritz este un orășel spectaculos, la o aruncătură de băț de cele mai greu de cucerit piscuri.

Pe site-ul hotelscan am găsit ca recomandare Hotelul Corvatsch, poziționat la mai puțin de 800 de metri de primele trasee montane și la cel mult 7-8 minute de mers cu mașina de lacul St. Moritz.

Munchen (Germania)

Și dacă tot am vorbit de toamnă, nu puteam să nu pomenesc de orașul care a dat viață celui mai celebru festival din lume – Oktoberfest, sărbătoarea berii de pretutindeni. La el acasă, Oktoberfest are loc între 20 septembrie și 5 octombrie, iar nemții își atrag turiștii, pe lângă sutele de sortimente de bere – neagră, arămie, blondă, filtrată sau nefiltrată, aromatizată sau nu și cu zeci de rețete de fripturi, carnați, cabanoși și celebrele pâini cu cartof.

Pe site-ul hotelscan am găsit ca recomandare Hotel Konigshof. Cu o arhitectură din timpurile Regatului Prusiei, hotelul impresionează prin dimensiune și prin camerele extrem de elegante.

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă