11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAcrobație la 180 de metri, pe un coș de fum al termocentralei...

Acrobație la 180 de metri, pe un coș de fum al termocentralei de la Paroșeni

Slackliner-ul Flaviu Cernescu, cunoscut pentru acrobaţiile pe care le-a realizat pe mai multe clădiri sau turnuri înalte din România, a reuşit performanţa de a escalada un coş de fum al Termocentralei Paroşeni, din Valea Jiului, pe care a efectuat mai multe mişcări de echilibristică la circa 180 de metri înălţime, informează Agerpres.

“Nu este nici primul, nici ultimul turn pe care am fost. Am urcat pe nenumărate turnuri din ţară şi a fost OK. Pentru mine n-a fost ceva periculos”, a declarat tânărul.

El nu a dorit să precizeze exact data la care a efectuat acrobaţiile pe marginea coşului de fum, arătând doar că acestea au avut loc pe la jumătatea lunii iulie. Imaginile au fost postate pe Facebook la 14 și la 15 iulie.

Pe o înregistrare postată de Flaviu Cernescu pe reţelele de socializare se poate vedea cum acesta a urcat, la adăpostul nopţii, pe coşul de fum al termocentralei, unde a rămas până dimineaţa, împreună cu o prietenă. Apoi, imaginile îl arată pe tânăr cum merge în echilibru pe o balustradă de metal, fixată pe conturul coşului de fum, şi chiar cum stă într-un picior pe o porţiune care trece uşor de marginea acestuia. La un moment dat, Flaviu Cernescu merge cu o fată în spate pe marginea coşului, iar în alte secvenţe se poate vedea cum face jonglerii cu trei portocale. 

Pe de altă parte, conducerea Termocentralei Paroşeni a depus o plângere la Poliţia Vulcan după ce a aflat de isprava tânărului, urmărind imaginile postate de acesta pe internet. 

“Este extrem de periculos ceea ce a făcut acest tânăr. Acolo urcă doar alpinişti autorizaţi. Există riscul de cădere de la înălţime, de accidentare, de vătămare prin ardere”, a declarat directorul termocentralei, Doru Vişan. 

Potrivit acestuia, în cazul în care s-ar fi evacuat fum pe acel coş, temperatura gazelor la ieşire ar fi ajuns la 160 de grade Celsius. 

Directorul Termocentralei Paroşeni şi-a manifestat însă şi rezerva că filmuleţul care este postat pe Facebook şi pe YouTube de Flaviu Cernescu ar fi original în totalitate, în lipsa unor elemente certe de identificare electronică. 

În ceea ce priveşte plângerea depusă la poliţie de reprezentantul Termocentralei Paroşeni, Flaviu Cernescu a ţinut să precizeze că nu a dorit să facă rău cuiva, el afirmând că escaladarea coşului de fum şi exerciţiile de echilibristică efectuate în vârful acestuia au reprezentat “o provocare”, aşa cum s-a întâmplat în multe alte locuri din România unde a urcat la înălţime. 

“Eu nu m-am dus ca să sfidez pe nimeni acolo. Nu ştiu cum privesc oamenii din exterior chestiunea aceasta. (…) Pentru mine a fost o provocare, pentru că eu vreau să urc (pe turnuri, n.r.). (…) Singurul lucru pe care mi l-am dorit a fost să ajung în vârful turnului acela. Îmi doresc să urc pe toate turnurile din ţară pentru că mâine-poimâine o să le dărâme. Cunosc partea tehnologică a turnurilor pentru că am fost pe multe, chiar pe cele mai înalte din ţară”, a completat Cernescu. 

În opinia sa, nici paznicii termocentralei nu ar fi vinovaţi pentru că aceştia nu s-ar fi confruntat până acum cu asemenea evenimente, în care un om să urce pe un turn pentru acrobaţie la înălţime. 

Flaviu Cernescu este de meserie inginer IT, fiind pasionat de acrobaţie şi sporturile extreme. Anul trecut, Flaviu a fost eroul principal al documentarului “Transylvania Dragon”, realizat de Sabin Dorohoi, filmul prezentând locuri importante din această parte de ţară. 

Printre acestea se numără Salina Turda, traversată de Flaviu Cernescu la o înălţime de 80 de metri, Cetatea Alba Carolina, traversată cu un monociclu la 40 de metri înălţime, sau Arsenal Park Orăştie, unde slackliner-ul a efectuat o plimbare cu un monociclu pe marginea unui turn de apă cu înălţimea de 40 de metri. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă