13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialActrița Ada Condeescu, la Locarno

Actrița Ada Condeescu, la Locarno

 

Ada Condeescu joacă în cel mai recent film al regizoarei Jasmila Zbanic, „Love Island“, care va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 67-a ediții a Festivalului de Film de la Locarno, eveniment ce va avea loc între 6 și 16 august.

Filmat în vara anului 2013, „Love Island“ spune povestea unui cuplu care pleacă în vacanță pe o insulă de pe coasta Croației, acolo devenind amândoi atrași de o frumoasă tânără, interpretată de Ada Condeescu.

„Personajul meu este foarte senzual, emană pasiune, are trăiri intense, e plin de energie. M-am bucurat mult să lucrez cu Jasmila, am cunoscut-o la Festivalul de la Berlin în 2010 și ne-am reîntâlnit în 2013, în cadrul programului Shooting Stars. E o persoană optimistă și m-a încurajat să experimentez anumite variante de joc, chiar dacă păreau la prima vedere imposibile pentru o anumită scenă“, a declarat Ada Condeescu.

Scenariul filmului este semnat de Jasmila Zbanic, care a primit Ursul de Aur în 2006 , și de faimosul scriitor bosniac Aleksandar Hemon.

Festivalul de Film de la Locarno este unul dintre cele mai vechi și mai importante evenimente de acest gen din lume, alături de Cannes şi Veneţia. De-a lungul anilor, festivalul a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh sau Gus Van Sant. Locarno este frecventat anual de circa 90.000 de vizitatori şi 4.000 de profesionişti.

Alături de „Love Island“, în Piazza Grande, cel mai spectaculos spațiu de proiecție în aer liber, vor mai fi prezentate „Dancing Arabs“, de Eran Riklis, „Lucy“, regizat de Luc Besson, și „Clouds of Sils Maria“, de Olivier Assayas. 

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă