13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBiciclete gratuite în parcurile Herăstrău şi Kiseleff

Biciclete gratuite în parcurile Herăstrău şi Kiseleff

Începând din acest weekend, bucureştenii pot închiria gratuit biciclete, în parcurile Herăstrău şi Kiseleff, în cadrul progamului "La Pedale".

Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate redeschid, până la jumătatea lunii noiembrie, în parcurile Herăstrău şi Kiseleff, centrele de închiriere gratuită a bicicletelor. În cadrul proiectului "La Pedale" vor fi fi disponibile peste 500 de biciclete, în trei modele, pentru copii, adolescenţi și adulți.

Bicicletele pot fi închiriate pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință. Acestea pot fi folosite pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor, şi trebuie aduse înapoi în stare bună de funcţionare.

Centrul "La Pedale" din Parcul Kiseleff se află la intersecția străzilor Ion Mincu și Barbu Ștefănescu Delavrancea, iar centrul din Parcul Herăstrău este la intrarea din direcția metrou Aviatorilor. Cele două centre de închiriere sunt deschise de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, iar sâmbătă și duminică de la 10.00 la 19.00.

"Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi, de ce nu, eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă şi pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", spune primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Proiectul "La Pedale" este organizat de şapte ani, iar anul trecut s-a înregistrat un număr record de utilizatori, cei care au pedalat bicicletele verzi în parcurile Kiseleff şi Herăstrău depăşind 70.000, a precizat Primăria Sectorului 1.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă