15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMoise Guran pleacă de la TVR. Unde va realiza emisiunea Biziday

Moise Guran pleacă de la TVR. Unde va realiza emisiunea Biziday

Emisiunea Biziday nu va mai fi difuzată la televiziunea publică. Astfel, jurnalistul Moise Guran va realiza emisiunea de analize economice şi infotainment, din septembrie, la Digi 24, potrivit Mediafax

“După cinci ani în serviciul public, echipa Biziday va realiza din septembrie atât emisiunea cu acelaşi nume, cât şi «Clubul celor care muncesc în România» la o staţie privată, dar în acelaşi regim de parteneriat şi coproducţie pe care l-am avut la TVR”, a anunţat, la rândul său, Moise Guran pe site-ul biziday.ro, fără a preciza despre ce televiziune este vorba.

De asemenea, Moise Guran a spus că va rămâne pe aceleaşi coordonate la postul de radio Europa FM, cu emisiunea “România în Direct”, de la ora 13.15, şi cu editorialul radiofonic “Biziday”, de la 07.30 şi 18.30.

Moise Guran a mai spus că va continua să producă serialul de fillere (filme scurte, n.r.) “Clubul celor care muncesc în România”, al cărui scop este promovarea produselor fabricate în ţara noastră şi care creează locuri de muncă în România.

Înregistrarea emisiunii TV “Biziday” va fi difuzată şi pe site-ul biziday.ro.

Reprezentanţii companiei RCS&RDS, care deţine televiziunea Digi 24, au confirmat începerea colaborării cu Moise Guran.

“Din această toamnă, echipa «Biziday» se alătura proiectului Digi 24. Moise Guran şi colegii săi vor realiza emisiunea «Biziday» şi campania «Clubul celor care muncesc în România» la Digi 24”, a transmis RCS&RDS. 

“Emisiunea «Biziday» este una de conţinut, ne-am străduit întotdeauna să analizăm şi să comentăm, să explicăm pe înţelesul tuturor cele mai relevante evenimente din societatea noastră. Fără parti-pris-uri şi fără prejudecăţi. Aceasta este definiţia Digi 24, compatibilitatea este evidentă şi deci alegerea mea nu a fost una dificilă”, spune Moise Guran, realizator “Biziday”, în comunicatul RCS&RDS.

Totodată, RCS&RDS precizează că Digi 24 rămâne consecvent “angajamentului de acurateţe, echilibru şi echidistanţă pe care şi l-a asumat în faţa telespectatorilor”.

“Ne bucurăm că ni se alătura un jurnalist de talia lui Moise Guran, pe care îl cunosc de 16 ani. Ne-am întâlnit în mai multe redacţii, am lucrat împreună şi am continuat să colaborăm chiar şi atunci când n-am mai lucrat împreună. Ne reîntâlnim pentru a dezvolta proiectul Digi 24”, a spus Cosmin Prelipceanu, redactorul-şef al Digi 24.

În ultimii cinci ani, Moise Guran a colaborat cu Televiziunea Română, unde, începând din octombrie 2010, a prezentat emisiunea “Ora de business”. Din septembrie 2013, “Ora de business” a devenit “Biziday”, fiind difuzată la TVR. Tot din septembrie 2013, Moise Guran a demarat la TVR “Clubul celor care muncesc în România”, o campanie pentru susţinerea produselor fabricate în România.

În luna iulie a acestui an, Moise Guran a anunţat pe site-ul biziday.ro că a suspendat negocierile cu TVR pentru difuzarea unui nou sezon al emisiunii “Biziday”. De asemenea, Moise Guran i-a cerut lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, să demisioneze, pentru că a adus televiziunea publică în situaţia de a-i fi blocate conturile de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru neplata datoriilor la bugetul de stat.

Moise Guran este absolvent al Facultăţii de Drept şi al Şcolii BBC pentru televiziune şi are o experienţă de 20 de ani ca jurnalist specializat pe probleme economice, atât în presa scrisă, cât şi în televiziune şi radio.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă