18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBordeaux, "Guggenheimul vinurilor", este noua destinaţie culinară, de top, a Franţei

Bordeaux, “Guggenheimul vinurilor”, este noua destinaţie culinară, de top, a Franţei

Industria turismului a evoluat odată cu diversificarea gusturilor amatorilor de călătorii. Dacă, în urmă cu ceva timp, excursiile vizau bifarea anumitor obiective turistice de pe listele personale, în ultima perioadă se observă o nou trend, şi anume, turiştii aleg destinaţii de vacanţă complete, unde pot expeimenta cultura unui stat nu numai prin prisma istoriei sale, ci şi prin intermediul bucătăriei locale. 

Jurnaliştii de la Lonely Planet au declarant oraşul Bordeaux, drept, cea mai nouă şi mai populară experienţă turistică a acestui an. Oraşul vinurilor este o adevărată "revoluţie gastonomică", iar o atracţie de domeniul divertismentului o reprezintă şi viitoarea linie feroviară de mare viteză, notează The Independent.

Cu un aflux de chefi tineri şi cu un nou muzeu ostentativ, poreclit deja "Guggenheim al vinurilor", ce s-a deschis în iunie 2016, scena culinară din Bourdeaux se schimbă în şi mai bine. Secole întregi, mândria oraşului Bordeaux au fost vinurile produse în podgoriile ce-l înconjoară şi magnificele faţade de secol XVIII, aliniate de-a lungul râului Garonne, scrie Mediafax.

De la 1 iunie, aici, s-a deschis un nou obiectiv touristic, şi anume, un muzeu al vinurilor.

"Scopul nostru este să spunem povestea vinului peste tot în lume şi de aceea, în fiecare an, un alt vin produs aici, în Franţa, va fi subiectul unei expoziţii sociale, al lecturilor şi degustărilor", spune Sylvie Cazes, preşedintele muzeului.

Jurnaliştii de la Lonely Planet au întocmit şi un top al celor mai interesante destinaţii turistice pe care nu trebuie să le rataţi în 2017. Pe listă, imediat după Bordeaux, se află Cape Town, Africa de Sud, urmat de oraşele Los Angeles (SUA), Merida (Mexic), Ohrid (Macedonia), Pistoia (Italia), Seul (Coreea de Sud), Lisabona (Portugalia), Moscova (Rusia) şi Portland (SUA).

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă