14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBucatarie moleculara - un adevarat spectacol pentru simturi!

Bucatarie moleculara – un adevarat spectacol pentru simturi!

Cand auzi prima data de bucatarie moleculara gandul te duce mai degraba la eprubete decat la polonic.

Adevarul, insa, este undeva la mijloc… bucataria moleculara este o combinatie inedita intre arta culinara si stiinta. Desi la noi de abia in ultimii cativa ani s-a auzit despre acest tip de bucatarie, in afara este in voga de cel putin 20 de ani.

Totul a pornit de la chimistul francez Herve This, care a inceput sa studieze cum se formeaza maioneza si care este motivul pentru care se taie, in dorinta de a ameliora rezultatele. De aici si pana la inghetata cu azot sau caviarul din vin, bere si alte tipuri de alcool a mai fost doar un pas.

Unul dintre “intemeietorii” bucatariei moleculare, Ferran Adria este cel care a pus pe picioare faimosul restaurant “El Bulli” – cotat timp de 6 ani la rand drept cel mai bun din lume. Chef Razvan Alexandru a lucrat alaturi de el in acest restaurant si vine la Chefs Experience sa ne incante simturile, dar si sa ne dezvaluie din secretele acestei bucatarii spectaculoase.

Pentru a gusta din preparatele moleculare de la “El Bulli” trebuia sa-ti faci o rezervare cu cel putin 2 ani inainte… acum ai ocazia sa le incerci chiar in inima Bucurestiului la restaurantul din Floreasca, 55.

Ceea ce va fi cu adevarat spectaculos la evenimentul din 6 aprilie este desertul… atat inghetata cu vanilie din Madagascar, cat si mousse-ul de ciocolata vor fi pregatite live, cu nitrogen lichid, la -196 grade. Fii gata pentru un spectacol al simturilor!

Grabeste-te sa-ti faci o rezervare, pentru acest tasting table sunt disponibile doar 30 de locuri!

Afla detalii despre meniu aici.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Cea mai sexy atletă merge la Jocurile Olimpice

Germanca Alica Schmidt, considerată cea mai sexy atletă din lume, și-a îndeplinit visul și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor...

Creșterea salariului minim: Prioritatea liderului PSD Marcel Ciolacu

Premierul Ciolacu susține majorarea salariului minim de la 1 iulie Premierul Marcel Ciolacu a confirmat intenția fermă a Guvernului de a implementa, începând cu 1...

PAOK Salonic poate fi din nou campioană! Trupa lui Răzvan Lucescu e la un meci de titlu

PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o cu scorul de 4-1 pe Panathinaikos Atena și a trecut pe prima poziție în campionatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă