14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCampionatul Mondial al Montatorilor de Acoperișuri va avea loc anul acesta la...

Campionatul Mondial al Montatorilor de Acoperișuri va avea loc anul acesta la București

Sute de montatori și specialiști în acoperișuri din toată lumea se vor întâlni între 19 și 22 noiembrie 2014 la București, în Pavilionul C3 al Complexului Expozițional Romexpo, pentru a-i alege pe cei mai pricepuți tineri aspiranți la performanță în acest domeniu. Ei vor participa la cea de-a XXV-a ediție a Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, eveniment organizat pentru prima oară în România de către IFD (Federația Internațională a Pieței de Acoperișiri), în parteneriat cu reprezentul autohton al ”rooferilor”, ANMAR (Asociația Națională a Montatorilor de Acoperișuri din România) și cu sprijinul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.

Deși puțin cunoscută la noi, este o competiție renumită în lumea constructorilor și montatorilor de acoperișuri profesioniști, ultimele două ediții având loc la Lucerna – Elveția (2012) și Belfast – Marea Britanie (2010). La competiție vor participa echipe naționale din Austria, Belgia, China, Elveția, Estonia, Germania, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, România și alte țări care se mai pot înscrie până pe 15 octombrie.

Competiția constă în executarea unor lucrări pe stative care încearcă să simuleze cât mai bine situații concrete de lucru, de șantier, miza fiind priceperea montatorilor, atenția la detalii și rapiditatea. Un juriu va evalua fiecare lucrare, ținând cont de orice aspect care reflectă profesionalismul montatorilor: precizia execuției, performanțele lucrării finale, acuratețea detaliilor, folosirea corectă și eficientă a materialelor și uneltelor, aptitudinile tehnice, respectarea etapelor de execuție, respectarea măsurilor de protecție a lucrării, a propriei persoane și a colegilor, ordinea și curățenia la locul de muncă.

Concursul se desfășoară pe 3 secțiuni: acoperișuri clasice, acoperișuri metalice și acoperișuri terasă (etanșeizări), fiecare secțiune având două probe impuse și una opțională (de creativitate). Fiecare țară participantă are dreptul de a trimite câte o echipă pentru fiecare dintre cele 3 secțiuni și fiecare echipă (corespunzătoare unei categorii) va fi formată din 2 membri cu vârste de maximum 26 de ani (împliniți în anul 2014) și un mentor (fără specificație de vârstă). Echipele participante vor concura, în cadrul fiecărei secțiuni, pentru cele 3 medalii (de aur, de argint și de bronz), dar și pentru premiul special acordat de Președintele IFD, Michael Olszewski.

În paralel cu concursul, se vor desfășura o expoziție a unor producători și executanți reprezentativi din domeniu, conferințe și demonstrații, precum și cea de-a 62-a ediție a Congresului IFD. La eveniment sunt așteptați constructori, arhitecți, meseriași, dezvoltatori, tineri aspiranți la o meserie în domeniu, precum și publicul larg care dorește să vadă cum se poate face ”show” dintr-un concurs de meserii, așa cum se întâmplă de câteva decenii în țările occidentale. Intrarea este gratuită.

Cu o tradiție de peste un sfert de secol, Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri are ca scop apropierea între tinerii montatori, armonizarea pregătirii profesionale în diferitele țări ale lumii, conștientizarea publicului de importanța pregătirii în domeniul acoperișurilor, creșterea respectului pentru meseria de montator și specialist în acoperișuri, promovarea învățământului de specialitate în rândul tinerilor, stabilirea unor standarde de performanță pentru profesioniști.

Cele mai citite

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă