18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCapitala României va figura pe HARTA internaţională a jocului MONOPOLY

Capitala României va figura pe HARTA internaţională a jocului MONOPOLY

Capitala României va fi plasată, pentru prima dată, pe harta ediţiei internaţionale a jocului Monopoly Here & Now.

Doar 25 de oraşe ale lumii vor figura pe această hartă. Ele au fost alese în urma unei campanii internaţionale de votare, la care au candidat 80 de oraşe.

Bucureştiul a fost ales între cele mai populare 25 de locaţii din lume, urmând a fi reprezentat pe harta jocului prin Aeroportul Henri Coandă.

Capitala României a obţinut mai multe voturi din partea fanilor Monopoly decât destinaţii turistice faimoase, precum Los Angeles, Berlin, Praga, Paris, Barcelona sau Rio de Janeiro.

În noua ediție a cunoscutului joc de tranzacții imobiliare, cartierele colorate de pe tabla de joc vor fi înlocuite cu orașe reprezentative din întreaga lume.

Noua ediţie a hărţii marchează aniversarea, în 2015, a 80 de ani de existenţă a jocului Monopoly.

Pe lângă redenumirea proprietăților, Monopoly Here & Now aduce şi alte noutăți. De exemplu, fiecare jucător primește un pașaport de călătorie, pe care trebuie să adune ștampile reprezentative ale orașelor vizitate. De asemenea, odată ajunși pe spațiul dedicat unui aeroport, jucătorii pot călători spre orice destinație de pe tabla de joc.

De-a lungul timpului, Monopoly s-a remarcat şi prin edițiile sale speciale. Cea mai scumpă versiune a jocului a fost creată pentru a sărbători un bijutier faimos din San Francisco, Sidney Mobell. Jocul dedicat acestuia valora 2 milioane de dolari, având o tablă de joc din aur de 23 de karate și zaruri bătute cu diamante.

De asemenea, în anul 1978 a fost realizată și o versiune din ciocolată a jocului Monopoly, care s-a vândut cu 600 de dolari.

Ediția aniversară lansată în anul 2015 se numeşte Monopoly 80.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă