15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCare este cea mai PACIFISTĂ țară din lume în 2015

Care este cea mai PACIFISTĂ țară din lume în 2015

Islanda este cea mai pacifistă țară din lume, urmată de Danemarca și Austria, potrivit topului realizat pentru anul 2015 de Institutul pentru Economie și Pace.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini din Islanda.

”Europa şi-a menţinut poziţia ca cea mai pacifistă regiune din lume, sprijinită de lipsa conflictelor interne şi externe”, scrie în raportul institutului.

Șase din primele zece cele mai pacifiste țări – Islanda, Danemarca, Austria, Noua Zeelandă, Elveţia, Finlanda, Canada, Japonia, Australia şi Cehia – sunt din Europa. 

Însă, rezultatul bun al continentului european se datorează şi faptului că violenţa din Ucraina este asociată unei alte regiuni – Rusia și Eurasia.

Global Peace Index 2015 clasifică 162 de țări în funcție de nivelul infracțiunilor violente comise, implicarea în conflicte internaționale și gradul de militarizare.

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă