21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCâţi hectolitri de bere vor consuma românii de 1 mai

Câţi hectolitri de bere vor consuma românii de 1 mai

Aproximativ 155.000 de hectolitri de bere vor fi consumați de români în cele trei zile ale mini-vacanței prilejuite de sărbătoarea de 1 Mai, iar producătorii de bere vor câștiga 15,5 milioane euro, reiese din estimările Asociației Berarii României, informează Agerpres.

În aceste condiţii, bugetul de stat al României se va îmbogăți cu circa 7,8 milioane de euro doar din taxele aferente producției și comercializării acestui produs.

Citeşte şi: Câţi mici mănâncă românii de 1 Mai

Astfel, orice adult român va ciocni un pahar de bere pe zi cu ocazia vacanței de 1 Mai.

“Asociată peste tot în lume cu bucuria de a petrece momente plăcute în compania prietenilor și a familiei, berea este prezentă în viața românilor și în perioada vacanțelor. Vacanțele, inclusiv cea de 1 Mai, sunt dedicate relaxării, alături de cei dragi, iar berea a fost nelipsită și cu această ocazie. În cele trei zile ale mini-vacanței care urmează, românii ar putea consuma aproximativ 155.000 de hectolitri de bere. Altfel spus, în medie, orice adult român va ciocni un pahar de bere pe zi cu ocazia vacanței de 1 Mai”, a declarat, directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu, pentru Agerpres.

Citeşte şi: Mini-vacanța de 1 mai. Trafic intens spre mare și munte. Cum poate fi evitată aglomeraţia

Acesta a menționat, totodată, că, din punct de vedere valoric, volumul estimat reprezintă echivalentul a 15,5 milioane de euro.

“Ce trebuie să avem întotdeauna în vedere, însă, este faptul că jumătate din prețul unei beri este reprezentat de taxe. Astfel, 50% din cei 15,5 milioane de euro vor fi virați la bugetul de stat prin intermediul TVA, accizei și a altor taxe. Astfel, putem spune că vacanța de 1 Mai va aduce bugetului de stat al României aproximativ 7,8 milioane de euro doar din taxele aferente producției și comercializării berii”, a spus Bratu.

Ziua Internaţională a Muncii este sărbătorită în prezent în numeroase ţări, inclusiv în România. Astfel, printre ţările care sărbătoresc Ziua Muncii pe 1 mai se numără şi Germania, Belgia, Croaţia, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Israel, Canada, India, Suedia, Filipine, Mexic, Peru, Hong Kong.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă