12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCâţi turişti petrec minivacanţa de 1 mai pe Valea Prahovei

Câţi turişti petrec minivacanţa de 1 mai pe Valea Prahovei

Aproximativ 10.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă weekend-ul de 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde hotelierii îi aşteaptă cu mâncare tradiţională şi grătare în aer liber, informează Mediafax.

Mii de turişti au ales să petreacă weekend-ul de 1 Mai în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia de pe Valea Prahovei, unde preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la câteva zeci de lei.

Astfel, conform datelor furnizate de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, gradul de ocupare în staţiunile Sinaia şi Azuga va fi de aproximativ 90 la sută, în timp ce în staţiunea Buşteni sunt rezervate 60 la sută dintre locurile de cazare.

Ca urmare, de 1 Mai, gradul de ocupare a unităţilor de cazare de pe Valea Prahovei va fi mai mare decât în perioada sărbătorilor de Paşte.

Pentru această minivacanţă, unii dintre hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit pachete turistice speciale, la preţuri începând de la 65 de lei pe noapte, cu două mese incluse, iar printre activităţile pregătite de gazde se numără grătare în aer liber, karaoke şi petreceri tematice.

Astfel, preţurile sunt mai convenabile decât în perioada Paştelui, când tarifele începeau de la 50 de lei pentru o noapte de cazare, fără a include însă mesele.

La Sinaia, se mai poate schia pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la o înălţime de 2.000 de metri în Masivul Bucegi.

Şeful Departamentului de politici publice din Primăria Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că după acest weekend se va închide sezonul de schi la Sinaia.

Staţiunile de pe Valea Prahovei au, în total, peste 8.500 de locuri de cazare omologate, cărora li se adaugă sute de case de vacanţă care pot fi închiriate. Astfel, numărul estimat al turiştilor care vor petrece de 1 Mai în aceste staţiuni este de aproximativ 10.000.

De asemenea, sute de turişti sunt aşteptaţi să iasă la grătare pe Valea Cerbului din Bucegi.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă