14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCe vizitează turiștii străini care vin în România

Ce vizitează turiștii străini care vin în România

România devine tot mai mult o destinație turistică interesantă pentru europeni. Cei mai mulți dintre turiștii care ajung în țara noastră provin din Germania, iar ca destinații turistice aleg în primul rând Transilvania, în al doilea rând Delta Dunării, iar în al treilea rând Bucureștiul. Capitala României se află și în topul destinațiilor de tip city-break din România.

Însă Transilvania este pe primul loc în clasamentul preferințelor turiștilor străini care vizitează România, a declarat Dragoș Anastasiu, reprezentantul uneia dintre cele mai mari agenții de turism din lume, TUI Travel. Cel mai adesea, turiștii care vor să viziteze Transilvania aleg tururi cu autocarul. Ei sunt impresionați de bisericile fortificate ale sașilor, de peisajele frumoase, de gastronomia diversă și de bogăția tradițiilor culturale. Delta Dunării este aleasă de cei care iubesc natura și exotismul acestei zone, înscrisă în patrimoniul UNESCO, iar Bucureștiul atrage prin obiectivele din centrul vechi. Tot mai mult, Bucureștiul este și o destinație de tip city-break.

”Eu cred că avem trei zone, trei produse pe care le putem vinde foarte bine și cu inima deschisă în străinătate. Primul este Transilvania – orașele transilvănene – și aicea se vine foarte mult cu autocarul, dar, în ultima perioadă, din ce în ce mai mult individual, pentru că sunt niște locuri superbe, cum ar fi Sălciua, de lângă Câmpeni, s-au făcut acolo sus niște lucruri absolut extraordinare, aveți Viscri, aveți Copșa Mare, aveți foarte multe zone în Transilvania unde oamenii vin individual, dar și cu autocarul, pentru a vizita Clujul, Brașovul, Târgu-Mureșul, Alba Iulia și așa mai departe. Acesta este un produs extraordinar: bisericile fortificate și Transilvania per total. Al doilea produs este Delta Dunării, din ce în ce mai vizitată și apreciată. Sunt câteva locuri deosebite, gen Green Village în Sfântu Gheorghe și, în special, Sfântu Gheorghe sau Sulina, pentru că ai și mare, ai și Dunăre… Și al treilea produs este orașul București ca city-break, din ce în ce mai apreciat, din ce în ce mai vizitat, de tot mai mulți tineri care vin pentru zona de clubbing, dar și în general pentru Centru Vechi, pentru muzee. Pentru două zile, se poate mânca foarte bine, se poate sta foarte bine, sunt hoteluri, sunt zboruri de peste tot”, a spus Dragoș Anastasiu.

Prințul Charles, cel mai important agent de turism al României

Interesul pentru România ca destinație turistică a sporit enorm după ce Transilvania a început să fie promovată de către moștenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii, Alteța Sa Regală Prințul Charles al Țării Galilor. ”Este de neprețuit ceea ce a făcut Prințul Charles pentru noi”, spune Dragoș Anastasiu.

Bucureștiul și Clujul, cele mai bune piețe pentru turism

Însă piața serviciilor pentru turism nu presupune doar primirea oaspeților din străinătate. La rândul lor, românii sunt tot mai interesați de destinații din țară sau din străinătate. Dragoș Anastasiu a declarat că, în prezent, Clujul este cea mai mare piață locală pentru turism din România, după București, iar în primele trei luni de funcționare, agenția TUI Travel din clădirea The Office a reușit să vândă servicii turistice în valoare de 600.000 de euro. Pentru anul viitor, așteptările sunt de 3,5 milioane de euro. La nivelul întregii țări, vânzările rețelei TUI Travel România au crescut cu 30 la sută față de anul trecut, până la nivelul unei cifre de afaceri de 66 de milioane de euro.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă