13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, construită de doi români

Cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, construită de doi români

Doi tineri români au proiectat, în Londra, cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, care cântărește doar 6.5 kilograme.

Designerul Petre Crăciun și iubita lui, Ligia Stan, au lucrat, mai bine de un an, pentru a realiza bicicleta Hummingbird. Acesta este realizată din fibră de carbon și cântărește cu trei kg mai puțin decât cea mai ușoară bicicletă pliabilă de pe piață. 

Ideea i-a venit tânărului de 22 de ani, aflat la studii în Marea Britanie, după ce nicio bicicletă de pe piață nu l-a mulțumit.

“Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă ușoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aș putea să construiesc eu o bicicleta – așa s-a născut Hummingbird”, spune Petre Crăciun.

Astfel, designerul a realizat un prototip ce cântărește cât două pisici, patru ananași sau trei laptopuri MacBook. Cea mai importantă calitate a bicicletei Hummingbird este însă inovația pe care o aduce în ceea ce privește modul de pliere. Cei doi tineri români au rezolvat o problemă pe care o au multe biciclete – atunci când sunt pliate, lanțul își pierde tensiunea și cade – cu ajutorul unui sistem inovator pe care l-au patentat. În acest sens s-au folosit cele mai noi tehnologii din industria automobilelor, din Marea Britanie.

Bicicleta Hummingbird nu este doar un obiect funcțional, ci și un obiect de design, estetica fiind, pentru creatori, la fel de importantă ca mecanica. 

Pentru materializarea proiectului Hummingbird, cei doi tineri români au atras un investitor străin, care va începe producția prototipului la finalul lunii noiembrie, după ce vor avea design-ul final și bicicleta va trece testele de siguranță pentru certificările europene.  
 
”Artibutele cheie ale bicicletei Hummingbird – ușurimea și designul – pot transforma industria și schimba comunitatea cicliștilor. Suntem foarte entuziasmați să sprijinim lansarea bicicletei și viitorul ei succes”, a precizat Piero Frescobaldi, co-fondatorul studioului de producție UNIT9 și co-fondator al companiei Hummingbird Bike.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă