8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cele mai bizare tradiţii de Anul Nou

FOTO: Cele mai bizare tradiţii de Anul Nou

Intrarea în noul an este marcată, în lume, prin diferite obiceiuri, unele mai “bizare” decât altele, potrivit publicaţiei The Telegraph.  

Astfel, în oraşul scoţian Stonehaven există un obicei prin care oamenii defilează pe străzi, de Anul Nou, în timp ce rotesc, în jurul lor, mingii de foc. Ritualul face parte din sărbătoarea Hogmanay (denumirea ultimei zi a anului) şi îşi are provenienţa în practicile vikingilor.

Turcii consideră că o pereche de lenjerie intimă de culoare roşie asigură prosperitate în relaţia personală. 

Un alt obicei bizar îşi are originea în România, unde crescătorii de animale încearcă să desluşească ce spun animalele. Dacă au succes, înseamnă că vor avea noroc în anul care urmează. Totodată, românii ţin spiritele rele la distanţă, purtând costume de urs şi blănuri, în timp ce dansează prin curţile oamenilor.

În Veneţia, Anul Nou este celebrat prin iubire, astfel că oamenii se adună în Piaţa Sfantului Marcu, unde îşi sărută jumătatea.

Pentru cei ce visează la o vacanţă de vis, un obicei din Ecuador îi poate ajuta să se îndeplinească, în noul an. Astfel, tot ce trebuie să facă ecuadorienii este să îşi plimbe geamantanele pe stradă şi dorinţa va deveni realitate.

În Siberia, scafandrii sparg gheaţa din Lacul Baikal şi se scufundă la fundul lacului, unde încearcă să “planteze” un arbore, cu ocazia Anului Nou. 

Locuitorii din Germania celebrează intrarea în noul an privind o comedie britanică veche, “Diner for one”, despre o femeie, domnişoara Sofia, care sărbătoreşte a 90-a aniversare, cinând singură. Majordomul ei, James, joacă rolul prietenilor pierduţi ai femeii.

În oraşul Brasstown din Carolina de Nord, un oposum este coborât deasupra mulţimii zgomotoase, într-o cutie transparentă, de pe acoperişul unei clădiri.

Spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri, în timpul numărătorii inverse, la trecerea dintre ani, iar locuitorii oraşului Saundersfoot din Ţara Galilor se avântă în apa îngheţată, acțiune având scopuri caritabile. Anul trecut, aproximativ 2000 de persoane au participat la acest ritual.

Locuitorii din Talca, din zona centrală a Chile, petrec Anul Nou în compania rudelor moarte, astfel că, după miezul nopţii, porţile cimitirului se deschid, iar mii de oameni stau în fața crucilor şi ascultă muzică clasică.

În Africa de Sud, locuitorii celebrează trecerea dintre ani aruncând mobila veche pe geam, tradiţie întâlnită şi la italieni. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă