12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCelebrarea Zilei Naţionale a României, la Bruxelles

Celebrarea Zilei Naţionale a României, la Bruxelles

Marţi, 2 decembrie a.c., Fundaţia Valenţe Umane a organizat, la Bruxelles, pentru al şaselea an consecutiv, Ziua Naţională a României, având ca temă Descoperă România – Sănătate şi Frumuseţe.

Fundaţia Valenţe Umane, o poartă românească de dialog la Bruxelles, a dorit să aducă în atenţia partenerilor comunitari, plus valoarea pe care ţara noastră o aduce celor 27 de state membre, prin dinamică, artă, sport, bogăţie naturală şi spiritualitate.

Într-un cadru festiv, invitaţii de marcă – ambasadori, miniștri, membri ai Parlamentului European, Comisiei Europene şi ai corpului diplomatic internaţional, s-au putut bucura de un program cultural de înaltă ţinută, care i-a avut ca protagonişti pe solista Ozana Barabancea, baritonul Iordache Basalic şi pianistul Alexandru Burca.

Acest eveniment cu dublu rol, de rememorare a evenimentelor istorice de la 1 decembrie 1918 şi, totodată, de promovare a României actuale, autentice, cu un aport important la patrimoniul european, a beneficiat de un real succes, reuşind să aducă mai aproape publicul european şi să transmită ideea unei comunităţi româneşti puternice şi coezive.

„Unirea de la 1918 a fost un act natural, de împlinire, prin care românii din cele trei provincii istorice au format un stat naţional. Aderarea României la UE în 2007 a reprezentat o etapă de creştere mutuală, de îmbogăţire culturală, atât pentru ţara noastră, cât şi pentru Uniune. Cred că este important să conştientizăm aceste efecte şi să le valorificăm prin interacţiunile dintre statele membre ale UE, prin schimburi culturale şi promovarea diferitelor tradiții, ca element de bază pentru construirea unităţii în diversitate” a declarat Nela Păvăloiu, preşedinte al Fundaţiei Valenţe Umane.

Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul europarlamentarilor Ramona Mănescu si Ciprian Tănăsescu şi a avut ca parteneri: Complexul de Agrement „La Stejarii”, Tarom, Platforma Europeană de Dezvoltare şi ND European Business Development.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă