17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCentrele de biciclete studentObike se închid în perioada verii

Centrele de biciclete studentObike se închid în perioada verii

Centrele de închiriere de biciclete studentObike se închid în perioada iulie-septembrie, în care studenții sunt în vacanță. Astfel, începând cu data de 30 iunie, singurul centru studentObike care va rămâne deschis este centrul din Complexul Agronomie din București. 

"Odată cu sfârșitul sesiunii, studenții intră în vacanță, la fel și bicicletele studentObike. Ne bucurăm că 19.000 de studenți au ales bicicleta în drumurile lor de la cursuri, la bibliotecă sau spre locuri de relaxare din campusuri sau din oraș. Sperăm să folosească bicicletă și în timpul vacanței și să grijă de sănătatea lor, dar și de mediul înconjurător. Îi așteptăm, din nou, începând din septembrie la centre studentObike”, a declarat Raluca Fiser, președinte Asociația Green Revolution, care a inițiat proiectul. 

În lunile martie – iunie 2014, 19.000 de studenți au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere. Astfel, în centrele din București, localizate în Complex Agronomie a€“ Herăstrău, Politehnica-Rectorat și Politehnica-Regie, peste 9.000 de studenți au închiriat bicicletele studentObike. Aproape 4000 de studenți ieșeni au mers la centrul de închiriere de la Facultatea de Construcții și peste 2.000 de studenți din Cluj au închiriat bicicletele galbene de la centrul de închiriere din Complexul Hașdeu. Studenții din Brașov au închiriat și ei bicicletele galbene de la centrul aflat în Complexul Memorandului, totalizând aproape 1.000 de închirieri, iar peste 2.000 de studenți din Ploiești  – Facultatea Petrol și Gaze s-au plimbat cu bicicletele. 

studentObike este primul proiect național de închiriere gratuită de biciclete destinat studenților. Centrele studentObike se găsesc în București (trei centre), Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Ploiești,  în campusurile universităților partenere: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Iași și Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. 

Centrele studentObike pun gratuit la dispoziția studenților 350 de biciclete: 160 de biciclete în București, 40 în Brasov, 40 în Cluj-Napoca, 60 de biciclete în Iași, 50 la Ploiești.

”€œProgramul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director Direcția Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank, sponsorul proiectului. 

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă