16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialCinci lucruri pe care le poţi face în vacanţă, pe litoralul românesc

Cinci lucruri pe care le poţi face în vacanţă, pe litoralul românesc

Un concediu pe malul Mării Negre urmează, de obicei, acelaşi scenariu: relaxare, multe ore de plajă, înot în mare şi plimbări. Însă, anul acesta puteţi diversifica programul, astfel încât să vă bucuraţi de mai multe lucruri pe litoralul românesc, într-un mod cât mai accesibil!

  1. O zi pe o plajă pustie

Atunci când aglomeraţia de pe plajă devine insuportabilă pentru voi, puteţi merge pe o plajă mai pustie, unde vă veţi bucura de nisip, apă şi soare, într-o linişte greu de găsit în alte părţi. O soluţie ar fi Plaja Tuzla, un loc superb şi încă ferit de agitaţie. Puteţi să vă cazaţi în Mangalia, spre exemplu, pentru a fi mai aproape. Veţi găsi mai multe oferte pentru staţiunile de pe litoralul românesc şi pe vilegia.ro.

  1. Răsăritul

Când a fost ultima oară când aţi privit răsăritul de pe plajă? Refaceţi acel moment şi anul acesta, însă nu oricum, ci cu… micul-dejun! Partea bună este că, în ultima vreme, plajele sunt mult mai curate decât erau mai demult, aşa că nu trebuie să vă îngrijoraţi că nu v-aţi simţi bine.

  1. Farul din Sulina

Dacă aveţi parte de o zi cu nori, în care nu puteţi face plajă, puteţi face o excursie până la Farul din Sulina. Acesta a fost construit la începutul secolului al XIX-lea şi se află la aproximativ doi kilometri şi jumătate de malul Mării Negre. O plimbare prin zona aceasta poate fi o ocazie bună dacă sunteţi pasionaţi de fotografie, spre exemplu.

  1. Ziua Marinei

Dacă mergeţi la mare la jumătatea lunii august, atunci merită să mergeţi la Ziua Marinei, un eveniment anual din Constanţa în cadrul căruia se organizează numeroase activităţie, de la demonstraţii ale flotei româneşti, până la concerte în aer liber şi spectacole de dansuri tradiţionale.

  1. Mergeţi la o cherhana

Nu puteţi ajunge pe litoral, fără să bifaţi măcar o cherhana. În Olimp, 2 Mai sau în Năvodari, puteţi găsi câteva cu preparate excepţionale – nu puteţi rata borşul pescăresc şi o seară la o terasă liniştită!

Cele mai citite

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...

Irina Begu, calificare facilă în turul secund la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă