9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialConflict în Japonia, iscat de numele fiicei lui Kate și William. Care...

Conflict în Japonia, iscat de numele fiicei lui Kate și William. Care este motivul

Numele prințesei nou-născute a Marii Britanii, „Charlotte”, a iscat un conflict în Japonia, după ce angajații unei grădini zoologice au „botezat” un pui de maimuță macac cu același nume, informează japantimes.co.jp.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu puiul de maimuță care a primit numele prințesei Charlotte.

Citește și: FOTO INEDITE. Cum are grijă o maimuță de un pui de pisică

Grădina zoologică din sudul Japoniei, Takasakiyama, a primit numeroase plângeri telefonice și prin e-mail, după anunțarea numelui maimuței.

Reprezentanții grădinii zoologice au spus că numele a fost ales în urma unui vot public, tradiție care se desfășoară în fiecare an pentru prima maimuță nou-născută. Numele ”Charlotte” a primit cele mai multe voturi. 

Între alte nume propuse de public s-au numărat și „Kei”, după jucătorul japonez de tenis, Kei Nishikori, și „Elsa”, un personaj din animația „Frozen”.

Citește și: VIRAL: De ce nu e bine să înjurăm o maimuță

Pe de altă parte, unii membri ai publicului au considerat că „botezarea” maimuței cu numele prințesei Charlotte este un gest lipsit de respect pentru familia regală britanică.

Printre plângerile pe care le-au primit reprezentanții Takasakiyama, unele menționeză că nici poporul japonez nu ar fi încântat dacă o maimuță britanică ar fi numită după un membru din familia imperială japoneză.

Reprezentanții grădinii zoologice și-au cerut scuze public și au precizat că iau în considerare schimbarea numelui pentru puiul de maimuță.  

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă