10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCu cortul la mare. Concediul perfect: peisaje superbe şi cazare la preţuri...

Cu cortul la mare. Concediul perfect: peisaje superbe şi cazare la preţuri derizorii

Les Romarins, Coasta de Azur, Franţa

Pe Coasta de Azur, într-un loc cu peisaje mirifice, o cameră dublă poate costa şi sute de euro. Te poţi caza însă într-unul dintre cele mai frumoase campinguri din Franţa. Les Romarins nu este recomandat persoanelor cu rău de înălţime. Campingul se află la câţiva kilometri mai sus de satul Eze.

Îţi poţi desface cortul la umbra unui măslin sau a unui rozmarin şi te poţi bucura de priveliştea unei regiuni deluroase de pe Riviera Franceză, aflată între Monaco şi Nisa. Cu o privelişte fabuloasă asupra mării, Les Romarins este soluţia perfectă pentru a-ţi petrece concediul la înălţime şi pentru a te bucura de un peisaj aproape ireal, fără să cheltui o avere. O noapte de cazare la cort costă între 17 şi 20 de euro pentru două persoane şi o maşină, între 5,5 şi 7 euro pentru fiecare persoană în plus şi între 3 şi 4 euro pentru copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Cala Llevado, Costa Brava, Spania

Ai parte de patru plaje la preţul uneia. Poţi hoinări pe stâncile golaşe ale coastei şi te poţi bucura de un golf retras, de o plajă pe care localnicii au păstrat-o nealterată de proiecte „magnifice”, precum şi de un loc unde te poţi delecta cu zgomotul impetuos al valurilor, lovindu-se de stânci. Campingul este foar­te întins, iar unele corturi se află atât de departe unele de altele, încât dau impresia că au fost desfăcute şi aşezate în plină sălbăticie. Există locuri special amenajate pentru cei care vor să-şi aşeze corturile, astfel încât să domine întreaga plajă cu privirea, din momentul în care se trezesc.
Preţul pentru cazarea unei persoane, cu un cort şi o maşină, este cuprins între 16,50 şi 27 de euro, la care se adaugă între 5,50 şi 9 euro pentru fiecare persoană în plus şi între 3 şi 5 euro pentru fiecare copil.

Stella Mare, Elba, Italia

În afară de o mare superbă, această insulă are şi o istorie bogată. Acesta este locul în care Napoleon şi-a petrecut un an de exil, înainte de a fi înfrânt la Waterloo. Bucură-te de priveliştea mării şi de peisajul pe care ţi-l oferă campingul Stella Mare, situat pe vârful unui deal aflat pe coasta toscană. Presărat cu mai multe specii de cactuşi şi cu tot felul de copaci ciudaţi, stâncile întunecate şi sfărâmicioase reprezintă locul perfect de refugiu pentru turiştii veniţi de pe continent. Golful este liniştit şi perfect pentru copii. În partea cealaltă a campingului, există o plajă stâncoasă pentru cei care vor să se bucure de câteva ore de linişte deplină.

Preţul de cazare este cuprins între 18 şi 28,50 de euro pentru o persoană, un cort şi o maşină, la care se adaugă între 8,50 şi 14,50 de euro pentru fiecare persoană în plus şi între 5 şi 10 euro pentru fiecare copil.

Pod Maslinom, Dubrovnik, Croaţia

Campingul este uşor înclinat către malul mării şi reprezintă minunatul rezultat al dorinţei proprietarului de a transforma un loc frumos într-unul mirific. Dintr-o junglă de măslini, el a amenajat un camping cu o atmosferă feerică, înconjurat de ziduri de calcar. Liniştea este la ea acasă, din moment ce numărul vizitatorilor care se pot caza în camping este limitat. La poalele unei poteci abrupte şi stâncoase, turiştii beneficiază de o plajă privată, liniştită, iar oraşul Dubrovnik, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO, se află la doar o oră distanţă de locul în care vă treziţi. Preţul este aproape simbolic: între 9 şi 11 euro pentru două persoane, o maşină şi un cort.

Tartaruga, Zakynthos, Grecia

Zakynthos, cunoscut odini­oa­ră drept Veneţia Estului, reprezintă una dintre cele mai spectaculoase insule din Marea Ionică şi deţine unul dintre cele mai interesante şi impresionante campinguri din Grecia. Dacă-ţi vei amplasa cortul pe înălţimile din Tartaruga, vei avea parte de o privelişte uimitoare cu plaja şi marea. Proprietarii îţi gătesc mâncăruri cu tot ceea ce este proaspăt în piaţă, asigurându-se că vei avea parte de un concediu în care singura ta „grijă” va fi aceea de a te relaxa.
Turiştii vor plăti între 15,50 şi 19,50 de euro pentru două persoane, un cort şi o maşină, fără a plăti nimic pentru copiii cu vârsta mai mică de patru ani.

Nicolas, Peloponez, Grecia

Această regiune sudică este simbolul Greciei antice, fiind constituită dintr-un ames­tec de ruine, mituri şi poveşti clasice, cu o istorie de mii de ani. Campingul Nicolas se află la zece minute distanţă de orăşelul Tiryns. Aici are loc, anual, un festival de teatru care se desfăşoară în cele două amfiteatre antice. Prin urmare, există posibilitatea să împarţi campingul cu actori care-şi repetă rolurile între două înghiţituri de musaca. Campingul este construit într-o fostă livadă de portocali, cu locuri pentru corturi aflate la umbra pomilor şi la o aruncătură de băţ de apele liniştite ale golfului.

Preţul pentru un cort şi două persoane este cuprins între 16 şi 20 de euro pe noapte.

Cele mai citite

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...
Ultima oră
Pe aceeași temă