16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialCum a devenit Pădurea Baciului o atracție turistică majoră

Cum a devenit Pădurea Baciului o atracție turistică majoră

 pădure de aproximativ 300 de hec­­ta­re de la margi­nea Clujului a devenit o atracție turistică majoră.

Pădurea Hoia sau Pădurea Baciului, pentru că este cunoscută sub ambe­le denumiri, are reputația unui loc unde se petrec numeroase fenomene paranormale. Unii întâmpină cu zâmbetul pe buze poveștile despre lucrurile cu adevărat neobișnuite care s-ar petre­ce în acest loc. Alții devin vehemenți și consideră că toate legendele sunt „niște prostii“.

Există și o a treia tabără, care include persoane foarte respectabile, care sunt de părere că Pădurea Baciului este locul unde, în realitate, chiar se petrec fenomene care nu pot fi explicate din punct de vedere științific. Dincolo de controverse, Pădu­­rea Ba­ciului, chiar și canale media renumite pentru sobrietatea lor, precum BBC, au relatat despre „pădurea bântuită“.

Mulți dintre turiștii care ajung în această destinație de lângă Cluj sunt înarmați cu aparate de fotografiat sau de filmat, cu speranța că vor surprinde lucruri cu adevărat neobișnuite în acest loc. „Eu cred că în Pădurea Baciului este ceva, altfel nu ar fi vorbit lumea atâta“, ne-a declarat Andreea Rusu, din județul Mureș, care a venit la Cluj special pentru a petrece noaptea în locul unde s-ar petrece lucruri paranormale.

Unii dintre cei care au vizitat Pădurea Baciului de-a lungul timpului sunt faimoși. Inclusiv actorul Nicholas Cage, care turna un film în Sibiu, a mers la Cluj în principal pentru a vedea această pădure.

O faimă aparte

Pădurea Baciului mărginește orașul Cluj-Napoca și comuna Baciu și se întinde până spre Cheile Baciului. În apropiere se află una dintre cele mai vechi așezări neolitice, care ar data, după arheologii clujeni Nicolae Vlassa și Gheorghe Lazaro­vici, de acum 8.500 de ani.

Însă Pădurea Baciului a devenit faimoasă după ce, în anul 1968, un clujean a fotografiat un presupus OZN, în Poiana Rotundă. Pădurea a stârnit curiozitatea unor savanți, precum profesorul de biologie Alexandru Sift sau profesorul universitar Adrian Pătruț, de la Facultatea de Chimie a Universității „Babeș-Bolyai“. Există fotografii și filme care arată că în pădure s-ar fi aflat obiecte lu­minoase neidentificate. Unii dintre cei care vizitează Pădurea Baciului cred că locul ar fi fost un loc de aterizare pentru ființe extraterestre. Alții cred că pădurea misterioasă ar ascunde un portal spre un alt univers sau spre o altă dimensiune.

Există și oameni care cred că acolo ar fi energii paranormale, care ar da forme neobișnuit de contorsiona­te copacilor. Indiferent de pă­re­­rile lor, Pădurea Baciului a devenit faimoasă. Chiar dacă cei mai mulți clujeni cred că singurul lucru legat de pădure care depășește granițele nor­malului este interesul manifestat pentru aceasta.

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă