12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce să mergeți la vară pe litoralul românesc

De ce să mergeți la vară pe litoralul românesc

După 1 mai, când s-a deschis oficial sezonul estival pe litoralul românesc, lucrurile au intrat în repaos. De atunci până în această săptămână, Constanța și Mamaia au găzduit Campionatul Național de Taekwondo WTF, Festivalul Peștelui și Fructelor de Mare, Festivalul Scoicilor, Festivalul Peștelui Durabil. Aceste evenimente nu au reușit însă – nici nu ar fi avut cum – să atragă turiști, dacă îi omitem pe participanți. Pentru că mai sunt însă puține zile până la începutul verii calendaristice, autoritățile spun că au definitivat programul de evenimente pentru tot sezonul.

Anatoly Karpov, în Constanța

Astăzi, în Mamaia a început Campionatul European de Șah, care se va încheia pe 8 iunie. La evenimentul organizat de federația română de specialitate participă 150 de jucătoare din 27 de țări. Invitatul de onoare în prima zi a fost campionul mondial Anatoly Karpov. Weekendul se anunță unul încărcat, cu multe activități și evenimente pentru turiștii care vor fi pe litoral, dar și pentru constănțeni, care se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor, odată cu cel mai mare dans Sirtaki, organizat de către Comunitatea Elenă „Elpis“ Constanța. Vă reamintim, evenimentul are loc pe plaja Modern, sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 17.00.

Cluburile din Mamaia și Satul de Vacanță și-au anunțat deja petrecerile, invitații speciali și surprizele cu care îi așteaptă pe turiști și constănțeni, unele dintre ele chiar pregătind seri tematice grecești la care îi așteaptă după victorie pe participanții la Sirtaki.

Telegondola funcționează de sâmbătă

Plimbările cu telegondola din Mamaia vor putea fi reluate începând de sâmbătă, când aceasta se redeschide oficial. Duminică, de la ora 16.00, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Asociația Litoral – Delta Dunării organizează pentru aceștia o întâlnire cu personajele Disney preferate din desenele animate, în Satul de Vacanță. „Încă de la sfârșitul lunii aprilie, Mamaia și Constanta au dat startul evenimentelor sezonului estival 2016. Fiecare început al verii este o nouă provocare și din nou, o misiune importantă de promovare și atragere a turiștilor pe litoralul românesc, în Constanța și în Delta Dunării“, a spus Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

Ce urmează

Evenimentele continuă cu Seawolves Bike Fest în Mamaia Nord Năvodari (ediția a VIII-a), Raliul Deltei, Zilele Euphoriei la Eforie, Aeromania de 10 Ani la Aerodromul Tuzla, Mamaia Color Run, Tenis Feminin, Mamaia Strongman, festivaluri muzicale, Zilele Marinei Române pe tot Litoralul, Festivalul Antic Tomis și Parada Antica, Mamaia Romantică și încheiem cu un Campionat Mondial de Bob pe roți la Mamaia, a precizat Corina Martin.

Debut cu stângul

Sezonul estival a început prost, în acest an. „Pentru că Paștele a coincis cu 1 Mai, turiștii au preferat să stea acasă, în familie. Lucrez de zece ani în domeniu, iar acesta a fost cu siguranță cel mai prost 1 Mai dintre toate. Dacă în alți ani nu aveai loc să arunci un ac, acum practic am stat degeaba, a spus proprietarul unui restaurant din Vama Veche.   

TOP. Cele mai bune plaje

Și pentru că turism estival înseamnă totuși plajă, vă prezentăm lista plajelor din România în funcţie de calitatea managementului şi a apei de îmbăiere în perioada 2012 – 2015, listă publicată de Ministerul Sănătății. România are un număr de 15 plaje „excelente“, 22 de plaje „bune“ şi 11 plaje „satisfăcătoare“. Staţiunile cu cele mai bune plaje sunt cele din Năvodari, Mamaia, Olimp şi Venus, în timp ce Eforie Nord, Eforie Sud şi Jupiter ocupă ultimele locuri în clasament. O singură plajă de pe litoralul românesc a primit calificativul de „nesatisfăcătoare“, şi anume Cordon Eforie Nord-Eforie Sud 2, Tabăra Luminiţa. Clasificarea zonelor de îmbăiere a fost realizată conform metodologiei prevăzută in HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere.

 

Plaja  rămâne principala atracție a litoralului

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă