14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDe ce să vezi Roma cu Alitalia?

De ce să vezi Roma cu Alitalia?

Vrei să faci o excursie în Italia la finalul acestei veri, dar nu știi ce oraș să alegi? Toate orașele din Italia îmbină monumentele istorice cu galeriile de artă și restaurantele cochete, dar Capitala impresionează prin multitudinea de obiective turistice și atracții pentru toate gusturile.

Roma este un oraș care sfidează logică timpului, un loc unde templele antice se completează firesc cu bisericile din Evul Mediu, castelele din perioada Renașterii și clădirile moderne. Să nu te surprindă să descoperi o pizzerie cochetă după colțul unui palat din epoca Medici sau să găsești o gelaterie modernă lângă Columna lui Traian.

Dacă alegi să stai la hotel, îți recomand hotelurile din partea de nord-est. Chiar dacă sunt mai îndepărtate de Vatican și alte atracții turistice, în zonă sunt foarte multe parcuri cu grupuri statuare celebre și, mai mult decât atât, vei avea ocazia să observi Roma autentică. În zonele turistice vei ajunge oricum, dar cu cât stai mai departe de centrul aglomerat, cu atât te vei simți mai liniștit și vei vedea Roma în toată splendoarea ei.

În zona de Nord-Est ai șansa să descoperi vestigii de sute de ani, iar ca și puncte de atracție turistică mai puțin cunoscute sunt: Villa Borghese, Galleria Borghese e Museo, Tempio di Esculapio, Piazza di Villa Giulia, Piazzale M. Cervantes. Edificiile sunt construite între anii 700-800 spre 1700. În plus, în zona parcului se pot închiria biciclete la prețul de 5 euro pe oră. În apropiere este și grădină zoologică cu multe exemplare rare de crocodili, hipopotami, pantere, tigrii și pume.

Străzile sunt înguste, de abia intră două scutere care merg pe sensuri paralele și oameni pe lângă ele, iar arhitectura te lasă fără cuvinte. Culori vii, de la portocaliu la verde, de la mov la galben, de la albastru la roșu. 

Cea mai simplă modalitatea de a ajunge la Roma este zborul cu avionul. Alege compania italiană Alitalia, ca să te bucuri de o experiență completă: Alitalia – oferte bilete de avion. E simplu să suni să faci o rezervare de bilet, dar mai important decât rezervarea în sine este serviciul de consiliere și calitatea serviciilor oferite în timpul zborului cu avionul.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă