15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDescoperire revoluționară: Cum ajută inversarea procesului de fierbere a unui ou la...

Descoperire revoluționară: Cum ajută inversarea procesului de fierbere a unui ou la tratarea cancerului

Oamenii de știință au reușit să inverseze procesul de fierbere a unui ou. Aceștia spun că descoperirea reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea tratamentelor împotriva cancerului, informează The Guardian.

O echipă de cercetători din toată lumea a folosit uree, o substanță care se găsește în urină, pentru a transforma proteinele din albușul de ou fiert înapoi în stare lichidă.

Aceștia cred că descoperirea va reduce foarte mult costurile fabricilor de preparare a brânzeturilor și va ajuta cercetările care privesc tratarea cancerului.

Citește și: Nou studiu privind apariția cancerului

„Sistemul dezvoltat de noi separă proteinele încurcate de procesul de fierbere, până când acestea revin în starea inițială”, a explicat chimistul Gregory Weiss.

Prima etapă a reversării procesului de fierbere a fost adăugarea ureei în albușul de ou. Apoi, materialul a fost pus într-un mixer puternic, în care proteinele încurcate au fost separate până când au revenit la structura inițială.

Citește și: Pilulă revoluţionară contra cancerului de piele, în teste

Procesul durează doar câteva minute. Metodele anterioare care și-au propus același rezultat durau mai multe zile.

„Nu pot spune cu exactitate câți bani vor economisi industriile farmaceutice, agricole, de cercetare a cancerului sau altele, dar pot să spun că vor economisi foarte mult timp. Timpul înseamnă bani”, a spus chimistul.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă