10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDin Rusia, cu dragoste: Mai multe persoane au făcut donaţii pentru a-i...

Din Rusia, cu dragoste: Mai multe persoane au făcut donaţii pentru a-i confecţiona un Oscar actorului Leonardo DiCaprio

Peste o sută de cetăţeni din Rusia au donat obiecte din aur şi argint, pentru a-i realiza actorului Leonardo DiCaprio o statuetă Oscar. Gestul fanilor vine în contextul în care pe Internet circulă numeroase glume despre actorul care a fost nominalizat de foarte multe ori la premiile Academiei Americane de Film, fără să câştige vreodată trofeul, informează site-ul HOYCINEMA, citat de Agerpres.

În aceste condiţiimai mulţi cetăţeni din localitatea siberiană Iakuţk au decis să doneze obiecte din aur sau argint pentru a confecţiona o statuetă care să-i fie trimisă actorului, indiferent dacă el va primi sau nu Oscarul pentru rolul din “The Revenant”,  

“Multe persoane au adus bijuterii din aur sau argint, dornice să se alăture unui proiect comun”, a declarat Tatiana Iegorova, una din promotoarele acestei iniţiative. Peste 100 de persoane au contribuit cu câte un obiect din aceste metale preţioase pentru a crea trofeul care va fi acordat marelui favorit din acest an la premiul Oscar pentru cel mai bun actor. 

Totuşi trofeul va avea un design “rusesc”, cu unele deosebiri substanţiale faţă de cel original. Printre acestea, Oscarul va avea ochii aţintiţi spre cer şi nu va privi în faţă, “pentru că atunci când o persoană priveşte spre cer şi stele îşi dă seama care este adevărata sa menire şi se integrează în natură”, a explicat Iegorova.

Leonardo DiCaprio este foarte apreciat în Rusia. De exemplu, în 2014, când actorul nu a câştigat trofeul pentru rolul din “Lupul de pe Wall Street”, o trupă de teatru din Celeabinsk a vrut să repare ceea ce în opinia lor a fost o nedreptate, invitându-l să facă parte din grupul lor şi trimiţându-i un “Oscar rusesc” realizat din fier. 

Filmul lui Alejandro González Inárritu, în care DiCaprio joacă rolul principal, a avut încasări de peste 14 milioane de dolari în SUA 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă