11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEvenimente organizate de Casa Regală, la 93 de ani de la nașterea...

Evenimente organizate de Casa Regală, la 93 de ani de la nașterea Regelui Mihai

Casa Regală sărbătorește aniversarea Regelui Mihai printr-o serie de evenimente organizate la București și Sinaia, între 23 și 30 octombrie, conform Agerpres.

Joi, va avea loc o ceremonie de decorări, urmată de o recepție, la Castelul Peleș. Conform Casei Regale, de la ora 18.00, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, principesa moștenitoare Margareta va decora, în numele Regelui Mihai I, o serie de personalități marcante ale vieții publice, precum și instituții culturale de referință pentru societatea românească. La ceremonia de decorare va lua parte, alături de principesă, principele Radu. Ceremonia va fi urmată de o recepție în Sala de Muzică.

Tot joi, la ora 19.00, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș, va avea loc un dineu în onoarea Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 93 de ani. La dineu, care va fi găzduit de principesa moștenitoare Margareta și principele Radu, vor lua parte personalități ale vieții culturale și diplomatice, precum și reprezentanți de seamă ai clerului și societății civile.

Sâmbătă, 25 octombrie, Ateneul Român va găzdui, începând cu ora 18.00, a șaptea ediție a concertului anual de binefacere organizat de Fundația Principesa Margareta a României.

"Fondurile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artiști beneficiari ai programelor Fundației. Concertul Regal va fi susținut de pianista Alexandra Dăriescu, alături de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Cu această ocazie, în foaierul Ateneului Român, vor fi organizate standuri de carte regală care vor cuprinde titluri precum 'Anul Regelui', 'Mașinile Regelui', 'Muzica Regelui', 'Jubileul Regelui' și "Lumea Regelui' apărute, în decursul anilor, la Curtea Veche Publishing și la Editura Polirom", precizează comunicatul de marți al Casei Regale.

Joi, 30 octombrie, la ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare 'Carol I', va avea loc prezentarea publică a emisiunii filatelice speciale dedicată Regelui Mihai, realizată de Romfilatelia. Cu această ocazie, Camerata Regală va susține un recital de muzică clasică.

În foaierul Aulei, Romfilatelia va organiza un stand cu mărci poștale, iar Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand de carte regală cu cele mai noi apariții editoriale.

Vor lua parte principesa Margareta și principele Radu, iar la eveniment au fost invitați membri ai Corpului Diplomatic, ai Guvernului, precum și personalități marcante ale vieții publice românești.

Fostul suveran al României, Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) și al reginei Elena, prințesă a Greciei.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă