14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFantoma unuia dintre cei mai mari pictori bântuie lumea artei. Ce capodoperă...

Fantoma unuia dintre cei mai mari pictori bântuie lumea artei. Ce capodoperă a stabilit un nou record

O capodoperă cubistă, semnată de legendarul pictor Pablo Picasso în anul 1955, a devenit cea mai scumpă pictură vândută prin licitație. Piesa de artă a fost cumpărată de un anonim cu 160 de milioane de dolari, scrie mashable.com.

Citește și: FOTO. Cicatricile lăsate de cancerul la sân, transformate în artă de artiști tatuatori

“Les Femmes d’Alger”, cunoscută și ca „versiunea O”, pentru a o distinge de cele 14 picturi pe care Picasso le-a numit la fel, face parte din seria pe care artistul a pictat-o pe baza unui tablou semnat de pictorul francez Delacroix. În plus, prin culorile aprinse pe care le-a folosit în tablou, Picasso i-a adus un omagiu prietenului și rivalului său, Henri Matisse.

La ultima vânzare, din anul 1997, pictura lui Picasso a valorat 31.9 de milioane de dolari și a fost cumpărată de o persoană care și-a păstrat anonimatul.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea capodopera semnată de Pablo Picasso și sculptura lui Alberto Giacomett.

Citește și: FOTO. Renumitul artist Banksy, noi graffiti UIMITOARE în Gaza

Până acum, recordul pentru cea mai scumpă pictură vândută prin licitație a fost deținut de lucrarea “Three Studies of Lucian Freud”, semnată de Francis Bacon. Pictura a fost vândută în anul 2013, la prețul de 142.4 milioane de dolari.

Totodată, a fost atins un nou record pentru cea mai scumpă sculptură vândută la licitație. Lucrarea artistului elvețian, contemporan cu Picasso, Alberto Giacomett, s-a vândut pentru 140 de milioane de dolari.

 

 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă