23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Cum arată biserica-pantof din Taiwan, destinată femeilor

FOTO + VIDEO. Cum arată biserica-pantof din Taiwan, destinată femeilor

O biserică înaltă de 16 metri şi lată de 10 metri a fost construită în Taiwan, cu scopul de a atrage mai multe adepte. Cum au decis oficialităţile să facă acest lucru? Dându-i forma unui condur din sticlă, similar celui din basmul “Cenuşăreasa”, potrivit  BBC.

Situată în provincia Chaiyi, “biserica-pantof” va fi deschisă în 8 februarie. Pentru construcţia ineditei biserici s-au folosit peste 320 de panouri de sticlă, iar costurile au ajuns la aproximativ 686.000 de dolari. 

Iniţiativa de construire a bisericii aparţine oficialităţilor guvernului local din Chaiyi, zonă frecventată de turişti. Însă “biserica-pantof” nu va fi destinată slujbelor obişnuite, ci mai degrabă oficializării de căsătorii, cât şi ședințelor foto de nuntă, potrivit managerului departamentului recreativ.

Designul clădirii a fost inspirat de o poveste locală, ci nu de basmul “Cenuşăreasa”. Potrivit unei legende din anii ’60, o tânără de 24 de ani, pe nume Wang, dintr-o regiune săracă, suferea de o boală care i-a afectat picioarele, astfel că au trebuit amputate. Din această cauză, nunta ei a fost anulată, iar tânăra a rămas necăsătorită, petrecându-şi restul vieţii în slujba bisericii. Astfel, pantoful reprezintă un mod de a comemora suferinţa tinerei.

Publicul ţintă al clădirii sunt femeile, precizează autorităţile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Zheng Rongfeng, inclusiv interiorul bisericii are motive feminine.

“Biserica se va ajusta pe gusturile femeilor, în special ale turiştilor de sex feminin care vizitează zona”, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Pe de altă parte, părerile femeilor sunt împărţite. Astfel, mai multe persoane au spus, pe reţelele de socializare, că inedita construcţie nu face altceva decât să obiectifice femeile. De exemplu, pe un site popular din China, biserica a fost descrisă drept “o clădire cu un aspect urât, care denotă lipsă de respect”. În ciuda criticilor, alte femei au spus că “biserica-pantof” arată mult mai bine decât alte biserici moderne, lăudând iniţiativa guvernului de a se adresa tinerelor iubitoare de basme.

 

 

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă