17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Recomandări: Ce filme puteți vedea vineri la TV

FOTO + VIDEO. Recomandări: Ce filme puteți vedea vineri la TV

Dramele „Tatăl fantomă” și „Bărbatul de la hotelul Ritz”, cât și westernul „Inadaptații” sunt printre filmele pe care le puteți vedea, vineri seara, pe posturile TV din România.

1. Tatăl fantomă (2011)Regia

Regia: Lucian Georgescu
Cu: Marcel Iures, Mihaela Sîrbu
Gen film: Dramă
Durata: 90 minute

Filmul spune povestea profesorului Robert Traum, care pornește într-o călătorie prin Bucovina, în încercarea de a-l găsi pe Sami, singura persoană care îi mai spune ceva despre originile sale româno-evreiești. Călătoria sa simbolică este plină de pericole, de necunoscut, de suprarealism.

Filmul va fi difuzat pe Pro Cinema, începând cu ora 22.30.

2. Bărbatul de la hotelul Ritz/The Man Who Lived at the Ritz (1991)

Regia: Desmond Davis
Cu: Joss Ackland, David McCallum
Gen film: Dramă

Filmul spune povestea unui tânăr american care, în 1927, merge la Paris, să studieze artele. El este susținut de un unchi, care îi închiriază o cameră la Hotelul Ritz. Când naziștii ocupă Parisul, hotelul devine un cuib al intrigilor politice și al discursurilor, în care este atras și tânărul american.

Filmul va fi difuzat pe TVR 2, începând cu ora 20.10.

 

3. Inadaptații/The Misfits (1961)

Regia: John Marcellus Huston
Cu: Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift
Gen film: Acţiune, Dramă, Romantic, Western, Dragoste
Durata: 124 minute

Rosalyn Taber este o tânără care a divorțat recent. Ea întâlnește, la Reno, doi bărbați, pe Guido și pe Gay, care îi propun să stea, câteva zile, în casa de la țară a unuia din ei. Prezența tinerei creează tensiuni între cei doi, însă situația se complică și mai mult când intră în scenă Perce. Mai mult, gașca de „inadaptați”, descrisă prin rivalități și imposibilitate de comunicare, este nevoită să plece într-o expediție montană.

Filmul va fi difuzat pe Cinemax, începând cu ora 21.00.

4. American Beauty (1999)

Regia: Sam Mendes
Cu: Kevin Spacey, Annette Bening
Gen film: Dramă
Durata: 122 minute

Filmul spune povestea unui bărbat între două vârste, cu o viață plictistoare, care dezvoltă o pasiune pentru cea mai bună prietenă a fiicei sale.

Filmul va fi difuzat pe Paramount Channel, începând cu ora 22.30.

 

5. Viața începe la 17 ani/Life Begins at 17 (1958)

​Regia: Arthur Dreifuss
Cu: Edd Byrnes, Mark Damon
Gen film: Dramă

Rich este un tânăr bogat, care își propune să cucerească câtigătoarea unui concurs de frumusețe. Astfel, el decide să îi facă o piesă de teatru surorii de 16 ani a tinerei, pentru a îi câștiga încrederea.

Filmul va fi difuzat pe Pro Cinema, începând cu ora 19.00.

 

Totodată, pe posturile de TV din România vor mai fi difuzate, vineri seara, și filmele: „Lumea de dincolo/Underworld” (2003) – TV1000, începând cu ora 21.30, „Verișoara Bette/Cousin Bette” (1998) – Filmcafe, începând cu ora 23.00, „Cred că da/I Think I Do” (1997) – TVR 2, începând cu ora 23.10, „Mommy” – HBO, începând cu ora 23.40, „Dragoste fără preaviz/Love Happens” (2009) – Filmbox Premium, începând cu ora 21.00, „Calvarul/Calvary” (2014) – Cinemax 2, începând cu ora 21.00.

Cele mai citite

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

VIDEO. Furtuna din Texas a mai mulți morți

Furtunile a mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem o...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă