12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cele mai bune fotografii din lume, expuse la București

FOTO: Cele mai bune fotografii din lume, expuse la București

Cele mai bun fotografiile din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015, vor fi expuse la Muzeul Țăranului Român (MȚR), în perioada 7-16 septembrie. 

Astfel, 50 dintre fotografiile premiate la cea mai mare competiție de profil din lume, printre care și cele ale fotografilor români Cosmin Bumbuț și Auraș Mihaiu, vor fi expuse timp de o săptămână, în sala Tancred Bănățeanu de la MȚR. 

Expoziția face parte din programul unuia dintre cele mai importante evenimente de fotografie din România, Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, care se află la a doua ediție. 

Anul acesta, vor avea loc aproximativ 45 de evenimente în cadrul festivalului, la care sunt așteptați invitați din Canada, SUA, Olanda, Polonia,  Ucraina si Republica Moldova. Deschiderea oficială a festivalului, precum și a expoziției Sony World Photography Awards va avea loc luni de la ora 16:00.

”Camera intimă” și ”Alesul oilor”

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria "Camera intimă" realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului "Fotograful anului" la secțiunea "Arhitectură" în cadrul SWPA 2015. Lucrarea sa cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul <Camera intimă> au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimitate,“ a declarat Cosmin Bumbuț la scurt timp după câștigarea premiului.

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea "Alesul oilor",  de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului Romania National Award. El a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auraș Mihaiu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă