10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. 10 destinații de călătorie pe care nu trebuie să le ratezi...

FOTO. 10 destinații de călătorie pe care nu trebuie să le ratezi în luna mai

Luna mai este o perioadă excelentă ca să pleci în călătorii, atunci când vrei să te ferești de aglomerație. Între cele mai interesante destinații se numără cele exotice, în care poți înota cu delfinii, cele în care au loc festivaluri, unde poți învăța despre culturile altor țări, dar și destinațiile în care te poți bucura de fenomene ale naturii.  

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu cele mai interesante destinații de călătorii pentru luna mai

Cele mai interesante destinații pentru călătoriile din ultima lună a primăverii au fost prezentate de site-ul wanderlust.co.uk.

Festivaluri și evenimente

1. Ziua întrecerii/ Race Day în China

În luna mai a fiecărui an, are loc o întrecere de bărci, „International Dragon Boat Races”, în Hong Kong Harbour. La eveniment participă echipe din întregul continent asiatic.

2. Dorse-x Appeal în Marea Britanie

O opțiune de vacanță pentru matinali este comitatul englez Dorset, unde, în fiecare an, bărbați costumați, „Morris Men”, dansează în jurul gigantului înalt de 55 m de la Cerne Abbas, la răsăritul soarelui.

Uriașul este un simbol al fertilității, așa că ziua evenimentului este excelentă pentru conceperea unui copil.

3. Întrecerea cailor fără jochei din Spania

Festivalul „Sfintei Cruci” se sărbătorește anual în Caravaca, Spania. Cel mai cunoscut eveniment din cadrul festivalului este întrecerea „cailor de vin”, când mai mulți cai fără jochei, acoperiți cu pelerine brodate, se întrec până la castel.

Tradiția datează din anul 1250, când cavalerii templieri se întreceau pe teritoriul familiei Moore, ca să le aducă vin celor care au păzit relicva Sfintei Cruci.

Viața în sălbăticie

4. Australia

Lângă reciful Ningaloo, din vestul Australiei, se poate înota cu delfini și cu rechini-balene.

5. Insula Bimini

În insula Bimini se pot face scufundări în apele calde și curate, în care se pot observa  delfinii „pătați”.

6. Insulele Galapagos

În luna mai, în insulele Galapagos sunt mai puțini turiști și prețuri mai mici decât în alte perioade. În plus, în această lună, apa este caldă.

7. Canada

Luna mai este cea în care cresc șansele de apariție a balenelor cenușii pe coasta insulei Vancouver. În aceată lună, balenele migrează către nord.

8. Noua Zeelandă

În insula de Nord din Noua Zeelandă, luna mai este cea mai potrivită pentru cei care vor să învețe surfing.

Fenomene ale naturii

9. Înflorirea cireșilor în Japonia

Floarea cireșului japonez, Sakura, apare, de obicei, în luna mai. La Festivalul Florilor de Cireș Matsumae, parcul este decorat cu lampioane, iar castelul Matsumae este iluminat.

10. Marele Canion

Marele Canion este o destinație de călătorie pe care nimeni nu ar trebui să o rateze. În luna mai, la Marele Canion vremea este plăcută și nu este aglomerat.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă