20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată casa cu roți a unui cuplu american

FOTO. Cum arată casa cu roți a unui cuplu american

Doi tineri îndrăgostiți din California au renunțat la rutină și au început o călătorie transcontinentală, într-o casă cu roți, pe care o transportă cu ajutorul mașinii, informează Daily Mail.

Vezi și: FOTO INEDITE. Cum arată hotelul în care poți fi CAZAT alături de ANIMALE SĂLBATICE

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată casa cu roți a unui cuplu american

Guillaume Dutilh și Jenna Spesard au petrecut un an ca să își construiască o casă de 12 metri pătrați, din lemn de stejar bătrân, cu care să își înceapă marea călătorie.

Inițiativa lor face parte din proiectul mai larg, „Mișcarea casei mici”, prin care din ce în ce mai mulți oameni aleg să trăiască în spații mai restrânse, pentru a scădea costurile de întreținere.

Vezi și: FOTO. Cum arată stupul care colectează automat mierea de albine

„Am aflat despre proiectul <<Mișcarea casei mici >> și ne-a plăcut.  Nu am mai construit nimic înainte și nici nu am mai făcut o călătorie atât de mare. Este o bună provocare”, a spus Dutilh.

Tinerii și-au numit propriul proiect „Casă mică și călătorie uriașă”.

Pe blogul lor, îndrăgostiții au scris că înălțimea casei este de trei metri, lățimea este de doi metri , iar greutatea construcției, a mobilei, a apei și a combustibilului menajer, este de aproximativ  4.500 de kilograme.

Cuplul parchează mașina și casa în tabere de camping sau în parcuri.

Vezi și: FOTO. Cum arată satul olandez în care trăiesc numai oameni bolnavi de demență

Cei doi îndrăgostiți s-au cunoscut în anul 2013. Amândoi au fost angajați în industria divertismentului, în posturi din spatele scenei.

Tinerii au parcurs deja 25 de state. Până în luna februarie, cei doi au trecut prin fiecare stat de pe Coasta de Est a Statelor Unite, prin statele cu deschidere la Golful Mexicului, dar și prin coasta atlantică a Canadei.

Mișcarea „Casa mică/ The Tiny House Movement” este un proiect social care îndeamnă oamenii să trăiască în spații mai mici de 90 de metri pătrați, astfel încât să aibă de plătit costuri de întreținere mai mici.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă