Ce-ar fi prăjiturile fără scorţişoară sau vanilie? Sau ce bucătărie din lumea asta ar putea exista fără… piper? Sau cum ar putea să bea indienii un ceai masala, dacă nu ar avea cardamon, unul dintre cele mai importante ingrediente? Mirodeniile, fără de care viaţa de pe această planetă, aşa cum o ştim acum, nu ar putea fi concepută, sunt strâns legate de Oceanul Indian. Am găsit câteva dintre cele mai cunoscute condimente şi fructe din lume, la o fermă din estul Africii, şi le-am fotografiat ca să le ţin minte toată viaţa. (TravelZoom)
1. Scorţişoară. Se foloseşte în principal scoarţa copacului, dar şi frunzele şi rădăcina. Există mai multe tipuri de scorţişoară, unele originare din Arabia şi estul Africii, altele din Sri Lanka, Bangladesh şi India. Este un condiment cunoscut din cele mai vechi timpuri.
2. Piperul negru, probabil cel mai cunoscut condiment de pe planetă. S-a născut în India, dar s-a extins în multe alte ţări din Asia şi Africa.
3. Vanilia. Este un condiment originar din Mexic, fiind printre cele mai scumpe din lume, pe locul doi după şofran. Valoarea ridicată este dată de gustul unic, dar şi de faptul că are nevoie de multă muncă şi investiţii. Mai multe specii de vanilie sunt cultivate în insulele din Oceanul Indian, cum ar fi Indonezia, Madagascar, Reunion.
4. Lemongrass. Născută în India este una dintre cele mai răspândite mirodenii din bucătăria asiatică. Se foloseşte atât în supe, cât şi mâncarea curry…citeşte continuarea pe travelzoom.ro