12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Oktoberfest 2015. S-a dat startul celui mai mare festival al berii...

FOTO. Oktoberfest 2015. S-a dat startul celui mai mare festival al berii din lume

Festivalul Oktoberfest din Munchen, cel mai mare festival al berii din lume, cu o tradiție de peste 200 de ani, a început în 19 septembrie și se va încheia în 4 octombrie, potrivit BBC News. 

Astfel, timp de două săptămâni, turiști din lumea întreagă se vor bucura de șapte milioane de litrii de bere, 500.000 de pui prăjiți și numeroase alte activități, pregătite de organizatorii festivalului.

Citește și: O nouă ediție a festivalului Oktoberfest de la Brașov. Ce NU trebuie să ratezi

Anual, sunt așteptați șase milioane de turiști din toată lumea la Oktoberfest. 

Festivalul a ajuns și în România și are loc la Brașov. Ajuns la a șaptea ediție, festivalul se va desfăşura pe Arena Sportivă din Braşov, unde a fost amenajat un cort de 3.800 metri pătraţi, cu o capacitate de 5.000 de persoane la mese, cărora li se pot adăuga alte 5.000 de persoane în afara cortului, în spaţiile special amenajate.

Legenda Oktoberfest

Totul a început cu o cursă de cai organizată de garda națională pe 17 august 1810, pentru a marca nunta dintre Regele Ludwig I, pe atunci prințul Ludwig al Bavariei, cu Prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. Cursa a cunoscut un asemenea succes, încât a fost organizată și anul următor pe Theresienwiese, câmpia botezată în cinstea Prințesei, scrie bavaria.us. 

După 1870, numărul standurilor au început să crească, iar în 1896 au fost ridicate primele corturi pentru bere. Se vindea doar bere din Munich, o tradiție care se păstrează și în ziua de azi. Din cauza lipsei de spațiu cursele de cai de la care a început festivalul s-au ținut ultima oară în 1936. 

Deschideția galeria foto pentru a vedea mai multe imagini de la Festivalul Oktoberfest. 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă