12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Peste 2 milioane de luminițe împodobesc Viena anul acesta

FOTO. Peste 2 milioane de luminițe împodobesc Viena anul acesta

În seara zilei de 27 noiembrie, s-au aprins luminile de Crăciun pe străzile principale din Viena: 2,2 milioane de luminițe care împodobesc orașul crează o atmosferă de basm în capitalei Austriei. Cele mai cunoscute instalații sunt cu certitudine candelabrele din zona Graben, fiecare dintre acestea cântărind 400 de kg.  

Primăria Vienei plătește aproximativ 0,5 milioane de euro, la care se adaugă contribuția anuală de un milion de euro a comercianților vienezi. 

98% dintre turiști au declarat că sunt încântați de lumini, iar mai mult de jumătate sunt de părere că Viena este unul dintre cele mai romantice orașe de Crăciun din lume.

O permanentă atracție o constituie, fără îndoială, și cele 21 de târguri de Crăciun. Cel mai mare și mai important este cel din fața Primăriei, organizat anul acesta pentru a 29-a oară și deschis între 15 noiembrie și 24 decembrie. Elementul central al târgului este pomul de Crăciun, care, conform tradiției, este dăruit Vienei în fiecare an de către altă regiune austriacă. De data aceasta molidul de 140 de ani și înalt de 28 metri vine din Tirolul de Sud, fiind impodobit cu 1000 de luminițe de tip LED.

Anual târgul din fața Primăriei atrage până la 3,5 milioane de vizitatori. Farmecul este dat de cele peste 140 de standuri decorate festiv, care imbie cu specialități culinare și idei de cadouri pentru cei dragi, dar și de programul care se desfășoară atât în fața, cât și n interiorul Primăriei. O tradiție au devenit deja „Caruselul nostalgiei“, „Poșta norilor“ sau „Scena cerului“, unde „îngerașul de Crăciun“ și personalități din diferite domenii citesc basme pentru cei mici și mari. Extrem de îndrăgite sunt și atelierele pentru copii precum și concertele corurilor internaționale, care au loc în sălile festive ale Primăriei și la care accesul este gratuit.

Pe lângă atmosfera feerică pe care o creează, târgurile de Crăciun sunt și un important factor economic pentru Viena, realizând spre exemplu anul trecut o cifră de afaceri de peste 150 milioane de euro. Totodată numărul nopților de cazare a crescut considerabil în lunile noiembrie și decembrie: de la 1.624.331 în 2009 la 2.124.366 în 2013.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă