13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un şerveţel cu urmele de ruj ale "Doamnei de Fier", Margaret...

FOTO. Un şerveţel cu urmele de ruj ale “Doamnei de Fier”, Margaret Thatcher, scos la vânzare. Ce preţ are

Un şerveţel pe care sunt imprimate urmele rujului roşu al fostului premier britanic Margaret Thatcher, supranumită “Doamna de Fier”, a fost scos la vânzare pentru un preţ de aproape 2.000 de lire sterline, echivalentul a peste 12.000 de lei, informează Mediafax.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată şerveţelul cu urmele de ruj ale “Doamnei de Fier”, Margaret Thatcher. 

Neobişnuitul obiect care a fost atins de buzele “Doamnei de Fier” a fost scos la vânzare pe site-ul www.justcollecting.com şi oferă celor interesaţi şansa de a “primi” un sărut de la Margaret Thatcher.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a folosit acest şerveţel pentru a-şi îndepărta de pe buze excesul de ruj roşu în timpul unui turneu pe care l-a efectuat în SUA, în anul 2000.

“Doamna de Fier” a stat la momentul respectiv la Pfister Hotel, din oraşul Milwaukee, de unde a călătorit în Columbus, Ohio, unde, pe 2 aprilie 2000, a susţinut un discurs la Ohio Theatre.

Şerveţelul cu sigla Pfister Hotel şi pe care sunt imprimate urmele rujului roşu al “Doamnei de Fier” a fost recuperat de un angajat al Ohio Theatre dintr-un coş de gunoi care se afla în vestiarul din acest teatru în care s-a aranjat Margaret Thatcher înainte de a susţine respectivul discurs.

“Lucram la Ohio Theater la vremea respectivă şi una dintre responsabilităţile mele era să golesc coşurile de gunoi din culisele şi din vestiarele teatrului. Când m-am uitat în camera în care a stat Margaret Thatcher, coşul de gunoi conţinea un singur obiect: un şerveţel al hotelului Pfister cu rujul ei imprimat pe acesta. În loc să îl arunc mai departe, am păstrat acest şerveţel cu rujul ei”, a spus respectivul fost angajat al Ohio Theatre.

Pe de altă parte, potrivit dailymail.co.uk, obiectele care au aparţinut “Doamnei de Fier” continuă să fie dorite de către admiratorii acesteia. Astfel, o sticlă de şampanie semnată de Thatcher a fost vândută recent la licitaţie pentru 45.000 de lire sterline.

Fostul premier conservator Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, va rămâne pentru totdeauna “Doamna de Fier” care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent şi a restabilit prestigiul internaţional al ţării.

 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă