12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: 10 destinații de vacanță mai puțin cunoscute, pe care nu trebuie...

FOTO: 10 destinații de vacanță mai puțin cunoscute, pe care nu trebuie să le ratați în 2016

Site-ul Mashable propune 10 destinaţii de vacanţă, pentru iubitorii de călătorii care preferă locurile mai puţin cunoscute.

1. Tobago

Tobago este una dintre cele două insule din Caraibe, care formează Republica Trinidad Tobago. A descoperită de Cristopher Columb în 1498 şi, timp de mai multe secole, s-a aflat sub stăpânire britanică. Din iulie până în noiembrie, în Tobago este sezonul ploios, astfel că cea mai bună perioadă de vizitare este între lunile decembrie şi iunie. Turiştii se pot relaxa pe una dintre plaje sau pot face surfing, scufundări.

2. Patagonia

Patagonia are aproximativ 900.000 km pătrați şi este situată în sudul Americii de Sud, pe teritoriul statelor Chile şi Argentina. Turiştilor le este recomandat să petreacă cel puţin 10 zile în această regiune, pentru a putea vizita cele mai importante zone. Este recomandată o călătorie în noiembrie-decembrie şi martie-aprilie. Un “must-see” este reprezentat de Gheţarii Perito Moreno, din Parcul Naţional Los Glaciares.

3. Andaluzia, Spania

În ultimii ani, Spania a înregistrat o creştere a turiştilor, întrucât a devenit o opţiune şi pentru cei care frecventau destinaţii turistice precum Egipt şi Tunisia, considerate, în prezent, periculoase. Este recomandat celor ce călătoresc în sudul Spaniei să planifice o călătorie cu maşina, pe ruta Córdoba –  Sevilla – Cádiz – Málaga – Granada.  Turiştilor li se recomandă să viziteze sudul Spaniei în octombrie-noiembrie şi aprilie-mai.

4. Chengdu, China

Oraşul are o populaţie de peste 4.3 milioane şi este una din destinaţiile favorite ale chinezilor. Chengdu este un important centru cultural pentru civilizaţie, care datează de acum 4000 de ani. Este renumit pentru Baza de cercetare pentru creşterea urşilor panda uriaşi. Se recomandă turiştilor să viziteze oraşul Chengdu în aprilie şi în octombrie-noiembrie.

5. Split, Croaţia

Split este al doilea oraş, ca mărime, din Croaţia. Oraşul are o tradiţie istorică îndelungată, astfel că aici se află Palatul lui Diocletian, construit de împăratul roman în secolul IV.

6. Regatul Bhutan, Himalaya

Regatul Bhutan este o țară din sudul Asiei, aflat la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China. Deşi regatul Buhtan nu este la fel de renumit ca Nepal, cei interesaţi să vadă un alt mod de viaţă optează pentru o vacanţă în acest regat budist, unde se găsesc mănăstiri greu-accesibile, din cauza zonelor înalte unde sunt poziţionate. Pentru a planifica o călătorie în Buhtan, este necesară aprobarea unei companii oficiale. Mai mult, călătoria se desfăşoară conform unui ghid oficial. Cele mai bune luni pentru planificarea unei călătorii sunt martie-aprilie şi septembrie-octombrie.

7. Insula Mafia, Tanzania

Este situată în Oceanul Indian, fiind o destinaţie preferată de iubitorii de scufundări.

8. Savannah, Georgia (SUA)

Este un oraş situat pe coasta statului Georgia, fondat în 1733, de 144 de bărbaţii, femei şi copii care au ajuns pe “Noul Continent”, la bordul vaporului “Anne”.În secolele XVIII şi XIX, oraşul a fost foarte prosper, datorită sclavilor, care lucrau pe plantaţii. Savannah reprezintă o lecţie de istorie a sudului Statelor Unite. Cele mai bune luni de vizitat sunt septembrie-noiembrie şi martie-iunie.

9. Parcul Naţional Kakadu, Australia
Parcul Naţional Kakadu îi datorează renumele filmului “Crocodile Dundee”. O parte din film a fost filmată în acest parc, care a fost inclus, în 1981, pe lista patrimoniului UNESCO. Kakadu este un parc situat în nordul Australiei. Este renumit pentru frumusețea naturală neatinsă ce îți taie respirația și varietatea florei și faunei. Suprafața parcului național Kakadu de aproape 20.000 kilometri pătraţi, poate fi împărțită în trei regiuni principale: zona pietroasă, pădurile de șes și mlaștinile de coastă. Cea mai bună perioadă de vizitat este între lunile mai şi octombrie.

10.Svalbard, Norvegia

Svalbard este un teritoriu insular în Oceanul Arctic, format din Insula Spitzbergen, insula Kvitøya și Insula Urșilor (Bjørnøya). Svalbard este situat la 600 de km de coastele Norvegiei și este administrat de Norvegia. În această regiune trăiesc aproximativ 3000 de urşi polari, cu cateva sute mai mulţi decât locuitori. Între lunile noiembrie şi februarie, turiştii pot admira Aurora Boreală, iar între lunile mai şi septembrie, pot avea activităţi în aer liber şi admira urşii polari.

 

 

 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă