11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Chipul lui Van Gogh şi alte figurine GIGANTICE din flori,...

GALERIE FOTO. Chipul lui Van Gogh şi alte figurine GIGANTICE din flori, la cea mai mare paradă a Florilor din Olanda

Chipul artistului olandez Vincent Van Gogh şi 18 elemente din picturile lui au fost recreate din flori dahlia, în dimensiuni uriaşe, pentru cea mai mare paradă de flori din Olanda, care a avut loc în oraşul Zundert.

Pentru eveniment, sute  de voluntari au format echipe şi au lucrat la 19 carusele care au participat la paradă, potrivit boredpanda.com. 

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea caruselele cu chipul pictorului Vincent Van Gogh şi elemente din picturile lui.

Construcţia unui carusel costă între 15.000 şi 20.000 de euro şi necesită sute de voluntari. De regulă, cei mai bătrâni dintre ei plantează şi îngrijesc florile dahlia, până la eveniment, iar cei mai tineri construiesc caruselul cu flori, sârmă de oţel, carton şi papier mâché.

La sfârşitul evenimentului, caruselele sunt evaluate de un juriu, iar una dintre echipele participante este declarată câştigătoare.  

Festivalul s-a desfăşurat, pentru prima dată, în anul 1936. De atunci, are loc în fiecare an, în prima duminică din luna septembrie.

Pictorul Vincent Willem van Gogh a fost născut în anul 1853 în satul olandez Groot-Zundert.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă