15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Unde se află peisajele incredibile din desenele animate Disney

GALERIE FOTO. Unde se află peisajele incredibile din desenele animate Disney

Peisajele din filmele de animaţie Disney se regăsesc în peisaje reale, din care artiştii s-au inspirat mai mult sau mai puţin.

Astfel, castelul din „Frumoasa Adormită” a fost inspirat din Castelul Neuschwanstein, din Bavaria, care a fost construit în anul 1892, de Ludwig al II-lea, ca omagiu pentru compozitorul lui preferat, Richard Wagner.

De asemenea, piaţa din în filmul animat „Frumoasa şi Bestia”, a fost inspirată după Alsacia, o regiune din nord-vestul Franţei, care i-a aparţinut multă vreme Germaniei.

Tot astfel, regatul din „Tangled/ O poveste încâlcită” a fost inspirat din insula Mont Saint-Michel, din Franţa.

Cascadele din animaţia „Up” au fost inspirate din cea mai înaltă cascadă din lume – Cascada Îngerului, de 979 m înălţime, aflată în sud-estul Venezuelei.

Totodată,  palatul sultanului din „Aladdin”, a fost inspirat din Taj Mahal, mausoleum construit de împăratul Shah Jahan pentru soţia lui preferată, Mumtaz Mahal.

Machu Picchu a fost sursa de inspiraţie pentru satul personajului Pacha, din animaţia „The Emperor’s New Groove/ Împăratul Vrăjit”.

Casa împăratului din „Mulan” a fost inspirată din Oraşul Interzis, din China, iar Catedrala Notre Dame din Paris a fost reprezentată în filmul animat „Cocoşatul din Notre Dame”.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea peisaje care seamănă izbitor cu imagini din filme de animaţie Disney.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă