7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. 10 peisaje INCREDIBILE, realizate din mâncare

GALERIE FOTO. 10 peisaje INCREDIBILE, realizate din mâncare

Fotograful profesionist Carl Warner, care s-a specializat în peisaje, are un singur țel: ”să îi facă pe oameni să zâmbească”. El reușeste să se apropie de scopul său cu fiecare fotografie în care imortalizează peisaje create din acadele, jeleuri și bomboane, scrie Businessinsider.com. 

Lui Warner i-a venit ideea de a crea peisaje compuse în totalitate din mâncare (”Foodscapes”) după ce a lucrat în publicitate mai mulți aniAceste peisaje sunt replici în miniatură ale unor fotografii clasice. Dacă, la început, fotografiile lui Warner erau simple proiecte personale, odată ce a intrat în atenția presei, fotograful a primit un contract și, astfel, a luat naștere ”Peisaje din mâncare” ("Food Landscapes”). 

Arta lui Warner nu este deloc simplă, bărbatul lucrează la o fotografie chiar și trei zile. Mai întâi, fotograful desenează pe o masă o schiță a peisajului pe care vrea să îl construiască. El lucrează cu de un stilist de mâncare, care îl ajută să transpună în realitate ceea ce își imaginează. Împreună, cei doi decid care sunt cele mai potrivite ingrediente pentru a construi fiecare peisaj. 

Deschide galeria foto pentru a vedea peisajele din mâncare create de Walter Palmer. 

Peisajul este fotografiat în straturi, începând cu partea din față. Fotografia finală este obținută după suprapunerea imaginilor cu fiecare detaliu. Warner trebuie să lucreze repede, deoarece mâncarea se topește, din cauza căldurii emanate de becurile din studio. 

Scopul lui Warner este să îi surprindă pe cei care îi văd fotografiile pentru prima dată: ”Atunci când realizează că totul este construit din mâncare, oamenii încep să zâmbească, iar, pentru mine, aceasta este cea mai frumoasă parte”,  le-a spus fotograful jurnaliștilor de la Business Insider. 

Peisajele lui Warner îi provoacă pe oameni să privească mâncarea diferit. Totodată, Warner promovează mâncarea sănătoasă.

”Pentru mine, fotografiile reprezintă un mijloc de a face din gătit o activitatea relaxantă și plăcută alături de partenerul sau de familia ta. Dacă nu dezvoltăm o cultură a mâncării cu acest aspect în minte, riscăm să fim tot mai nesănătoși ca societate”, a conchis fotograful. 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă