9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO INEDITĂ. Ce se întâmplă la festivalul dragostei din India

GALERIE FOTO INEDITĂ. Ce se întâmplă la festivalul dragostei din India

La începutul primăverii indienii de religie hindusă sărbătoresc festivalul culorilor, „Holi”, cunoscut și drept festivalul dragostei. Festivalul a devenit popular și printre oamenii cu alte credințe, care trăiesc în Statele Unite sau în țări ca Surinam, Guyana, Trinidad, Regatul Unit, Mauritius și Fiji.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu festivalul culorilor din India

Citește și: VIDEO. 100 de zile până la startul Jocurilor Europene

Holi este sărbătorit în fiecare an, la sfârșitul iernii, în ultima zi cu lună plină. Oamenii ies în stradă și aruncă apă parfumată și pulberi colorate unii în alții. Apa parfumată se pregătește cu flori de Tesu, care se culeg din copaci, se usucă la soare și se pisează, după care se amestecă cu apă. Un alt element tradițional de Holi este o pulbere roșie conținută în globuri de Lakh, care se sparg brusc și răspândesc praful.

O altă semnificație a festivalului este eliberarea de greșelile și conflictele din trecut. Holi este o sărbătoare a iertării și a purificării spirituale. Cu o zi înainte de festival, indienii aprind un foc de tabără, în amintirea trecerii miraculoase a unui personaj religios prin foc și a morții unui demon.

Citește și: GALERIE FOTO. Cum arată târgul de mirese rome din Bulgaria

Sărbătorile Holi autentice sunt cele din regiunea Braj, în zonele legate de zeul Krishna: Mathura, Vrindavan, Nandagaon și Barsana. Aceste locuri au devenit atracții turistice în timpul sezonului Holi, care durează până la șaisprezece zile.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă