15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGhidul statiunilor romanesti pentru vara lui 2016

Ghidul statiunilor romanesti pentru vara lui 2016

Vara 2016 se anunta a fi destul de incinsa (nicio surpriza aici) si o vacanta la mare va fi oportunitatea perfecta de a va bucura de relaxare, soare, distractie si cateva reprize bune de inotat. Iar statiunile deja incep sa se intreaca in oferte din ce in ce mai bune pentru turisti. Bineinteles, sezonul a inceput deja de o luna, dar cum majoritatea turistilor vin abia de acum, este normal ca marea distractie sa inceapa de acum incolo. Asadar, fie ca va aflati in cautarea unui loc perfect pentru cele mai nebune petreceri, fie ca vreti sa petreceti cateva zile in liniste, departe de nebunia din orase, litoralul romanesc vine cu solutii bune pentru toata lumea, la preturi pentru toate buzunarele.

Mamaia

Este statiunea vedeta a litoralului romanesc si atrage anual cei mai multi turisti, deci este normal sa fie prima prezentata. Aici se gasesc cele mai bune hoteluri, cele mai tari cluburi, dar si parcuri de distractie si cele mai multe obiective de vizitat. Practic, Mamaia este statiunea care nu dorme niciodata si acest lucru se vede, tinerii fiind innebuniti dupa viata de noapte. In plus, locurile de cazare sunt numeroase, fie ca este vorba despre hoteluri (de la 2 la 5 stele) sau de pensiuni.

Exista insa si parti mai putin bune. Fiind un loc destinat in special tinerilor, statiunea este una aglomerata, dar si scumpa. Cluburile de fite sunt numeroase, iar bauturile au preturi mari si la fel se intampla cu hotelurile. Asta nu inseamna ca nu exista si variante la pret redus, ceea ce transforma Mamaia intr-o statiune pentru toti, dupa posibilitati.

Costinesti

O alta statiune dedicata tinerilor, dar cu preturi mult mai mici. Asta nu inseamna, insa, ca este mai putin aglomerata, fiind si mai mica. Totusi, locuri se gasesc destule, in special la pensiuni si vile (sau in satul de vacanta), unde preturile sunt chiar destul de bune. Dincolo de problemele de cazare, in Costinesti exista cateva locuri legendare pentru distractie (precum Megadiscoteca Tineretului sau Max), iar printre obiective nu putem sa nu nu amintim de Obelisc sau de celebra epava.

Plaja este destul de mare pentru a primi mii de turisti, iar localnicii sunt primitori si caldurosi. La fel ca la Mamaia, faptul ca este un loc preferat in special de tineri, dar si destul de aglomerat in prim sezon, transforma Costinestiul intr-o statiune mai putin buna pentru familii, dar pentru distractie, aproape ca nu poate fi gasita o solutie mai buna.

Eforie

Dupa cum stiti, Eforie este impartit in doua statiuni, mai exact Eforie Nord si Eforie Sud. Cazarea in Eforie este, in general, destul de ieftina, asa ca statiunea atrage numerosi turisti, chiar daca nu este una destinata preponderent tinerilor.

Eforie Nord este statiunea mai mare si mai moderna, cu mai multe hoteluri si pensiuni, dar si cu mai multe cluburi, restaurante sau locuri de distractie (inclusiv un complex acvatic). Este un loc preferat mai ales de familiile care isi doresc si liniste, nu doar nopti prelungite de distractie.

Pe de alta parte, in Eforie Sud plaja este mai mica, iar lucrarile desfasurate acolo o fac sa aibe o latime si mai redusa. Pe de alta parte, pentru intimitate statiunea pare sa fie chiar mai buna si in mod cert este mai ieftina. Asadar, pentru cei care isi doresc sa imbine distractia cu linistea, recomandam cazarea in Eforie Nord, dar pentru persoanele care vor doar relaxare si nimic altceva, statiunea sora poate reprezenta de asemenea o solutie.

Techirghiol, Saturn sau Olimp

Pe litoralul romanesc exista si statiuni care se adreseaza in special celor care cauta metode de tratament. Prototipul pentru asa ceva este Techirghiol. Statiunea situata la malul lacului este celebra datorita impachetarilor cu namol si chiar daca publicul tinta a mai scazut in ultimii ani, aceasta a ramas o destinatie preferata a multora, mai ales in cazul persoanelor mai in varsta.

Nu este insa singura care ofera astfel de servicii. In Saturn, Olimp sau chiar Mangalia, cei care isi doresc tratament  pot beneficia de pachete speciale pentru asa ceva. In plus, aceste statiuni sunt linistite, desi nu foarte moderne, deci sunt ideale si pentru relaxare, nu doar pentru tratament.

Corbu, Vadu

Acestea sunt statiuni rar vizitate de turistii care isi doresc o vacanta activa, fiind mai curand preferate de temerari sau de cei care isi doresc sa se indeparteze cat mai mult de aglomeratia din statiunile mari. Asadar, daca vrei liniste totala si sa simti ca plaja chiar ar fi a ta, poti alege oricand o astfel de statiune. Poate ca optiunile de cazare nu sunt multe si nici de lux, dar pentru libertate si natura neingradita de interventia omului, nu vei gasi alte optiuni mai bune nicaieri pe litoralul de la noi.

Vama veche

Vama Veche nu este o optiune pentru toata lumea, dar pentru cei mai rebeli este cea mai buna dintre toate. In plus, este cunoscuta si toti cei care merg aici stiu la ce sa se astepte. Vama este un spatiu al libertatii si al distractiei continue, dar cu bani putini sau chiar deloc. Corturile de pe plaja sunt poate mai dese decat persoanele cazate in pensiuni, focurile de tabara nu se termina niciodata, la fel si berea. Nu este o statiune de familie si nu vei gasi prea multa liniste, dar daca vrei asta, este clar ca nu Vama Veche este potrivita pentru tine si poti gasi optiuni mult mai bune in alta parte.

Asadar, Romania are multe locuri deosebite de oferit, dar noi incercam sa nu le vedem. Aici poti obtine si servicii la nivel european si vei fi mult mai aproape de casa. Te poti bucura de liniste, chiar solitudine, dar si de distractie non-stop, iar statiunile sunt apropiate unele de celelalte, deci poti vizita chiar mai multe din ele. Trebuie doar sa fii interesat si sa te gandesti din timp, pentru ca statiunile mari tind sa se umple pe timpul verii (asa ca preturile cresc si ele). Oricum ar fi, cu siguranta ai unde sa iti duci familia sau gasca de prieteni pentru o saptamana de neuitat.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă