20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGlasgow, o destinație nouă pentru weekend

Glasgow, o destinație nouă pentru weekend

Puteți ajunge mai ușor acum în Scoția, Bucureștiul fiind conectat cu capitala acestei țări cu zboruri directe operate de două companii aeriene, orarul de zbor fiind ideal pentru o minivacanță de patru zile. Pentru cei care preferă vacanțele mai lungi, de o săptămână, Edinburgh-ul este la numai 60 kilometri distanță, deci duo city break.

Glasgow este orașul pentru toate tipurile de turiști. Dacă vrei să te plimbi printr-unele dintre cele mai interesante muzee nord-europene, atunci Glasgow este „the place to be/locul unde trebuie să fi“. Impresionanta clădire a Muzeului Kelvingrove Art Gallery & Museum (situat în Kelvingrove Park) adăpostește una dintre cele mai bizare, dar interesante colecții de artă din Europa, de la  Crucifixul Sfântului Ioan al Crucii al lui Salvador Dali până la animale împăiate!

Intrarea este gratuită și există inclusiv tururi ghidate, care vă vor da ocazia să înțelegeți mai mult din ceea ce vedeți expus! Este obligatoriu să treceți și pragul galeriei Burrell Collection, considerată una dintre cele mai importante din lume cu peste 8.000 de exponate colectate de… un singur om, Sir William Burrell. După o porție destul de mare de cultură, este momentul pentru plimbări și nu trebuie să ratați utilizarea celui de-al treilea cel mai vechi sistem de metrou din lume, cel din Glasgow urmându-le pe cele din Londra și Budapesta.

Apoi căutați Rotondele din nordul și sudul orașului și, dacă vă simțiți aventurieri căutați intrările (neoficiale) în sistemul de catacombe ale Glasgow-ului. Pentru un prânz sau o cină se pare că localul The Butterfly and the Pig este fix ceea ce aveți nevoie (dacă numele nu vă face curios, poate vă plac sesiunile live de jazz!) aici fiind bine să rezervați online o masă și să apăreți „on time/la timp“ la fața locului. BlueAir zboară joia și duminica spre/dinspre Glasgow, în timp ce Wizzair are zboruri mațea și sâmbăta. Zboruri de linie cu conexiune și orare excelente de zbor sunt operate de Air France și KLM.

Dincolo de transport, mai aveți nevoie de cazare, care nu este neapărat foarte ieftină în general în orașele din Marea Britanie. Pentru călătorii cu buget limitat, Ibis Budget Glasgow 2* are tarife de la 60 euro/noapte/camera dublă (puteți rezerva la acest tarif pe booking.com sau vivolis.ro), iar pentru cei cu un buget puțin mai mare recomandăm Premier Inn Glasgow City Centre South Hotel 3*, cu tarife, pe aceleași site-uri de mai sus, de la 80 euro/noapte/camera dublă.   

Informații utile

Orarul de zbor perfect

Pentru a petrece cât mai mult timp la destinație, zborurile ideale înseamnă să aterizați cât mai de dimineață la destinație și să prindeți ultimul zbor, de seară, spre casă. Pentru Glasgow, cea mai bună combinație este cea de mai jos.

DUS

Blue Air

Joia și duminica

București 7.25 > Glasgow 09.25

Tarife de la 29 euro/segment, bagaj de mână mare de 10 kg inclus.

ÎNTORS

Wizzair

Lunea și vinerea (până pe 26 martie)/joia și duminica

Glasgow 21.25 > București 2.55

Tarife de la 19 euro/segment, bagaj de mână mic (maximum dimensiunile unui rucsac).

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă