Noua tendință de consum în rândul hipsterilor este cafeaua cu sare, care ar permite băuturii să își etaleze toate aromele subtile, scrie Agerpres.
Totul a început când revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților.
Dacă omenirea pare a se împărți în două mari tabere, băutorii de ceai și băutorii de cafea, în cadrul celor din urmă au existat mereu trei grupuri: adepții cafelei negre, cei care apreciază laptele adăugat licorii negre și cei care pun puțin zahăr să atenueze gustul amar. Echilibrul existent a fost însă brusc tulburat de grupul de hipsteri, care își sărează cafeaua, relatează 7sur7.be.
Cum tot ce este nou și oarecum ciudat prinde adesea, sarea în cafea a devenit deja o tendință pentru unii inițiați. Nu este însă un obicei cu totul nou, din moment ce ciocolata cu sare sau caramelul cu unt sărat și-au câștigat adepți de o bună perioadă de timp.
Probabil va trece însă destulă vreme până când în cafenele, între zaharniță și siropul de agave să fie pusă și o solniță, încheie 7sur7.be.