7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialHoverboard-ul - de la jucarie, la un vehicul electric personal (P)

Hoverboard-ul – de la jucarie, la un vehicul electric personal (P)

Tehnologia nu inceteaza sa ne uimeasca, iar una dintre inventiile ce au dominat topul cumparaturilor in ultimele sezoane trece din categoria jucariilor in cea a vehiculelor personale.

Nu este deloc o gluma cand spunem ca un hoverboard poate fi un mijloc de transport extrem de eficient. Pentru distante de cativa kilometri, un hoverboard poate insemna reducerea substantiala a timpului de deplasare.

La un calcul simplu, cei mai multi dintre noi petrec zeci de minute in fiecare zi mergand de acasa pana la statia de metrou sau de la statia de autobuz la locul de munca. De multe ori evitam o ruta mai rapida pentru ca “ne lasa mai departe” de destinatie sau pierdem o gramada de timp pentru a cauta un loc de parcare pentru a nu merge prea mult pe jos.

Cu un hoverboard, reduci, cel putin la jumatate, timpul de deplasare. In plus, il poti folosi la fel de bine daca ai o tinuta sport, casual sau o tinuta business. Sa luam, de exemplu, unul din modelele propuse de magazinul online airmotion.ro, Koowheel S36, un hoverboard ieftin pe care il poti achizitiona la un pret foarte atractiv, insa proiectat pentru adulti. Are o viteza maxima de deplasare de 12 km/h, deci dublu fata de viteza unui mers alert. Bateriile de tip Li-Ion ofera o autonomie de 15-20 km, asa ca poti sa mergi cu el cateva zile fara sa il incarci. Chiar daca il folosesti intensiv, ca unicul tau mijloc de transport pentru drumurile zilnice, timpul de incarcare este rezonabil, de 2-3 ore. Alte modele propuse de Air Motion ofera si facilitati precum lumini de mers pentru o vizibilitate crescuta la amurg sau conectare prin bluetooth ce ofera, prin intermediul unei aplicatii smartphone, posibilitatea de a verifica diversi parametri de drum, inclusiv nivelul de incarcare al bateriei.

Daca nu ai incercat un astfel de vehicul pana acum, probabil ca te gandesti cat de complicat se manevreaza sau ca este un vehicul potrivit doar pentru tinerii experimentati si cu inclinatie catre sporturile extreme. Ei bine, aceste vehicule sunt dotate cu sisteme speciale de echilibrare astfel ca timpul de invatare pentru a conduce un hoverboard este, in general, de 10-15 minute. Practic, odata pornit, hoverboard-ul isi gaseste singur starea de echilibru si te poti sui pe el ca pe o dreapta. Manevrarea lui se realizeaza prin miscari naturale, de inclinare usoara inainte, inapoi, stanga, dreapta.

Un hoverboard este perfect pentru a optimiza traseul parcurs intr-un oras aglomerat. Poti schimba rapid mijloacele de transport clasice atunci cand acestea ajung in zona aglomerata a orasului, poti alege rutele mai scurte care trec printr-un parc sau poti sa il ai in portbagaj si sa eviti strazile unde se formeaza ambuteiaje sau unde nu gasesti locuri de parcare pentru masina.

Modelele de hoverboard construite pentru adulti pot fi trecute cu brio in categoria vehiculeleor electrice prin viteza, autonomia si greutatea pe care o pot transporta. Sunt o optiune interesanta si cu siguranta foarte eficienta pentru a economisi timp in drumurile zilnice pe care le facem. Cu siguranta, vara ce vine vom vedea tot mai multe astfel de vehicule pe strazi.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă