5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncă O ZI LIBERĂ pentru români? Ziua de 9 mai ar putea...

Încă O ZI LIBERĂ pentru români? Ziua de 9 mai ar putea deveni SĂRBĂTOARE LEGALĂ

Românii bugetari ar putea avea încă o zi liberă de la serviciu. Deputatul PSD Bogdan Diaconu propune ca ziua de 9 mai să fie declarată sărbătoare legală.

Data de 9 mai ar putea deveni zi libera, daca un proiect de lege, depus de deputatul PSD Bogdan Diaconu, va trece de Parlament. Social-democratul propune ca ziua de 9 mai sa fie declarata Ziua Independentei Nationale a Romaniei, sarbatoare nationala legala, zi nelucratoare, dar si Ziua Parlamentului Romaniei, potrivit Realitatea.net.

Citeşte şi Şiretlicurile parlamentarilor pentru a se agăţa de privilegii

“Din 1948 pana in prezent, Romania a sarbatorit la 9 mai ziua independentei. Cei care afirma acum ca independenta ar fi fost proclamata la 10 mai 1877 nu respecta adevarul istoric si incearca sa falsifice istoria. Nicolae Iorga scria in 1927 ca “razboiul de independenta al Romaniei nu are istoria pe care o merita.

Citeşte şi 8 Martie, sărbătoarea socialistă care traversează epocile

Astazi putem spune ca zilei de 9 mai 1877 nu i se acorda importata pe care o merita in istoria poporului roman. De aceea propunem ca 9 mai- Ziua Independentei Nationale a Romaniei, care este sarbatoare legala, sa fie declarata zi de sarbatoare nationala legala in care nu se lucreaza.

De asemenea, pentru ca declararea independentei Romaniei din 9 mai 1877 a fost cel mai important act al Parlamentului Romaniei, aceasta zi trebuie sa devina si Ziua Parlamentului, sarbatorita ca atare printr-o sedinta festiva a Camerelor reunite ale Parlamentului”, scrie deputatul in expunerea de motive a proiectului de lege.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă