7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncepe Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă

Timp de patru zile, ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului București readuce teatrul pe străzile Capitalei. În perioada 4 – 7 iunie, se desfășoară cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!

 Anul acesta, peste 150 de artiști din Franța, Italia, Spania, Olanda, Slovacia și Marea Britanie îi vor prezenta publicului bucureștean 24 de spectacole în aer liber – toate cu intrare gratuită – reușind în felul acesta să redea spațiul public locuitorilor orașului. Astfel, Piața „George Enes­cu“, Piața Universității, Piața Roma, Piața Sfântul Anton și străzile din Centrul istoric vor fi animate de momente amuzante de improvizație, spectacole acrobatice aeriene fascinante, teatru pe catalige, dans și muzică.

Vedetele festivalului sunt fără îndoială impresionantele  producții Waterlitz, Felliniana, Malaya și Meraviglia – spectacole ce vor transforma Piața „George Enescu“ și Piața Universității în peisaje feerice, inundate de culoare și lumină. 

De asemenea, spectacolele vor fi mobile, actorii se vor plimba pe străzi și vor interacționa cu mulțimea, iar străzile Centrului istoric vor fi pline de zâmbete colorate când publicul le va întâlni pe uimitorarele Creaturi Flamingo, pe amuzanții Clovni Nebuni, pe membrii Familiei Oglinda sau pe frumoasele dansatoare de la trupa Carnavalului Santa Cruz.

TV

 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă