15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialInedit. Primaria din Veneţia interzice trolerele cu roți din plastic

Inedit. Primaria din Veneţia interzice trolerele cu roți din plastic

Primaria din Veneţia va interzice trolerele cu roți din plastic deoarece locuitorii din oraşul italian sunt exasperaţi de zgomotul făcut de milioanele de bagaje, la orice oră din zi şi din noapte, scrie Mediafax.

Primaria va permite accesul turiștilor în centrul istoric al oraşului şi pe insulele din apropiere doar valizele cu roţi din cauciuc şi cele umflate cu aer sau lichide, a precizat municipalitatea din Veneţia într-un comunicat.

Oraşul dogilor, "cel mai mare monument turistic din lume în prezent, este «agresat» de nu mai puţin de 27 de milioane de turişti" în fiecare an, se afirmă în acelaşi comunicat de presă.

Măsura ar permite, de asemenea, conservarea dalelor istorice din pavaj, avariate de defilarea continuă a roţilor din plastic.

Potrivit presei italiene, persoanele care vor încălca această dispoziţie riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de euro. Măsura ar trebui să intre în vigoare în primăvara anului 2015, iar ea ar conţine şi o derogare ce ar fi prevăzută pentru veneţieni.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă